Foto:

Blibliotheek sleept u door de crisis

Robbert Roos

De nieuwe maatregelen die genomen zijn om het Corona-virus te bestrijden komen hard aan in de maatschappij. Bezoek wordt beperkt en eenzaamheid ligt op de loer. Gelukkig kunt u de wereld tegenwoordig ook digitaal naar u toehalen. Het zou toch jammer zijn als u zich verveelt, terwijl er zoveel leesavonturen beschikbaar zijn. Bibliotheek Zoetermeer ligt alle mogelijkheden voor u toe.

Zoetermeer - Consulent Plein Lezen Heleen Janse is blij dat met de campagne Online Bibliotheek veel mensen kennis kunnen maken met E-books en andere digitale diensten. "Veel mensen weten nog niet dat ze met hun bibliotheekabonnement niet alleen papieren boeken, maar ook volop e-books en luisterboeken kunnen lezen", vertelt Heleen enthousiast. "Dat is niet alleen handig voor mensen die geen zware boeken kunnen of willen vasthouden. Om een e-book of luisterboek te lenen hoeven lezers de deur niet uit. Veilig vanaf de bank kan men kiezen uit vele duizenden titels. Voor volwassen en kinderen van alle leeftijden, en in ieder denkbaar genre. Behalve e-books en luisterboeken kan men ook gebruik maken van speciale informatiebronnen waar je zelf via internet geen of beperkt toegang toe hebt." Daarbij moet u denken aan speciale webpagina's.Ook voor kinderen biedt de Online Bibliotheek veel afleiding van het gedwongen thuisblijven. De diensten zijn niet alleen beschikbaar voor mensen met een bibliotheekabonnement. "We werken momenteel aan een mogelijkheid om ook online aan te melden. Dan krijgt u een tijdelijk pasnummer toegewezen waarmee u ook toegang heeft tot alle boeken en diensten." Om deze periode met beperkte bewegingsvrijheid zo goed mogelijk door te komen zijn er veel nieuwe boeken toegevoegd. "Een abonnement voor kinderen en ZoetermeerPashouders is gratis, anderen betalen €5,50 per maand. E-books lezen kan op een tablet, smartphone, laptop of op een e-reader. Voor mensen die het moeilijk vinden, is er ondersteuning beschikbaar.", laat consulent Heleen ten slotte weten.

Links diensten

Online Bibliotheek > https://www.bibliotheek-zoetermeer.nl/digitaal/e-books-van-de-bibliotheek.html of anders https://www.onlinebibliotheek.nl/ - Digitale Bronnen > https://www.bibliotheek-zoetermeer.nl/Collectie1/digitale-bronnen.html )let op de 2 tabs: Volwassen en Jeugd& Jongeren) Wise app, waarin je normaal kunt reserveren en verlengen maar nu even niet, je kunt hier wel een verlanglijstje maken voor alle boekentips die je langs ziet komen https://www.bibliotheek-zoetermeer.nl/digitaal/wise-app.html Online inschrijven > wordt nog aan gewerkt. Link volgt. Jeugdconsulenten delen tips, voorleesfilmpjes en meer op https://www.facebook.com/BibliotheekZoetermeer en https://www.instagram.com/biebzoetermeer/. Het Digi-taal café wat wekelijks gehouden wordt op vrijdag gaat wel door maar dan online. Alle links zijn te vinden onder: https://www.bibliotheek-zoetermeer.nl/actueel/online-bibliotheek.html

Meer berichten
Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden