Foto:

Nieuwe maatjes voor Jong Perspectief

Zoetermeer – Afgelopen week heeft er weer een nieuwe groep vrijwilligers hun certificaat in ontvangst genomen omdat zij de training voor het Maatjesproject hebben afgerond.  Enthousiast kijken de nieuwe vrijwilligers terug op de training.

“Laat we maar gaan starten, ik heb zin om de jongere te ondersteunen het komende jaar!” was één van de reacties van de kersverse vrijwilligers.
Deze vrijwilligers, ook wel maatjes genoemd, gaan een jongeren tussen de 6 en 24 jaar uit Zoetermeer ondersteunen.
Jongeren die om verschillende redenen extra aandacht kunnen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarbij één van de ouders langdurig ziek is, een broer/zus een verstandelijke beperking heeft of bijv een nieuwkomer die ondersteuning goed kan gebruiken bij de Nederlandse Taal.
De vrijwilligers hebben 2 avonden een training gevolgd. “De training heeft meer inhoud dan ik had verwacht. En geeft mij handvatten bij wat ik het komende jaar kan verwachten in mijn rol als maatje” gaf een van de deelnemers aan.
Deze maatjes worden gekoppeld aan een jongere, een periode van een jaar ongeveer 1 x in de 2 weken trekken zij met elkaar op. Ze ondernemen op basis van gezamenlijke interesses leuke activiteiten. Daarbij staan ontspanning en persoonlijke aandacht centraal. Tijdens hun uitstapjes kan van alles worden ondernomen. Van een goed gesprek of hulp bij het huiswerk tot het doen van gewoon leuke dingen zoals sporten, winkelen, knutselen, een spelletje doen of samen koken.

Ben je ook op zoek naar leuk en uitdagend vrijwilligerswerk en wil je jouw kwaliteiten inzetten? Bel ons dan. Zeker weten dat er ook voor jou een jongere op onze wachtlijst staat!  Voor meer informatie: www.jongperspectief.nl of mail naar info@jongperspectief.nl / 06-18774681.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden