Foto: Pixabay

Eén Coronacentrum in Zoetermeer

In het Centrum Acute Zorg aan de Brechtzijde is sinds gisteren, donderdag 19 maart, het Coronacentrum gevestigd. Dit centrum is bedoeld voor het beoordelen van patiënten die mogelijk besmet zijn met het coronavirus. Het is niet de bedoeling dat mensen hier zelf naar toegaan, ze kunnen alleen door hun eigen huisarts worden doorverwezen na een telefonisch consult!

Zoetermeer - Zelf bellen naar het Coronacentrum of er zonder afspraak binnen lopen is dus niet mogelijk. De oproep aan patiënten is daarom: Bel als u zich niet goed voelt en denkt dat u besmet bent met het coronavirus altijd eerst met uw huisarts (overdag) of de huisartsenpost (avond, nacht, weekend). Ga nooit zomaar naar de huisartsenpraktijk, de huisartsenpost of het coronacentrum toe. Dit om het aantal besmettingen met het coronavirus in Zoetermeer te beperken.

Huisartsenpost en Dienstapotheek

De Huisartsenpost en de Dienstapotheek Zoetermeer zijn vanwege de coronamaatregelen tijdelijk verhuisd. Patiënten kunnen voor huisartsenzorg en spoedmedicatie buiten kantooruren vanaf 19 maart 17.00 uur terecht in Gezondheidscentrum Seghwaert. Adres:Parkdreef 350. Let op: Ga niet zonder afspraak naar de Huisartsenpost en ga alleen voor spoedmedicatie naar de Dienstapotheek.

Als een patiënt vanwege andere klachten die niet door het coronavirus veroorzaakt lijken te worden buiten kantooruren met spoed een huisarts nodig heeft, belt hij net als anders met de Huisartsenpost Zoetermeer (HAP): 079 343 16 00. Krijgt een patiënt medicatie voorgeschreven die hij snel moet innemen, dan kan hij terecht bij de Dienstapotheek (DAP): 079 331 91 92

De wachttijden aan de telefoon zijn nu vaak langer dan normaal. Spoedgevallen worden met voorrang afgehandeld.

Meer berichten
Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden