Kinderen in Gambia blij met oude meubilair van de Waterlelie. Foto PR
Kinderen in Gambia blij met oude meubilair van de Waterlelie. Foto PR (Foto: PR)

Ruim je huis op voor mensen in nood

Kees van Rongen

Zoetermeer - “Zit jij ook de komende weken meer thuis dan gebruikelijk? Wellicht een goed idee om deze tijd te gebruiken om je huis en kasten op te ruimen. Er is een win/win mogelijkheid. Een opgeruimd huis en hulp aan mensen in nood.”

 Marion Reijerink werkt nu noodgedwongen thuis zoals zovele mensen. Zij besloot op Facebook bovenstaande oproep te plaatsen onder haar vrienden om goederen in te zamelen voor Gambia. Dat deed zij eerder en met succes. “De situatie verschilt in sommige landen wel heel erg met de onze. Dat merkte ik aan den lijve toen ik jaren geleden les gaf op een school in Ghana. Daar waren zelfs geen schriften en potloden om de kinderen te leren schrijven,” vertelt Marion. Met haar Marion.TC Foundation ondersteunt zij mensen in Ghana en Gambia. “We helpen mensen zichzelf te ontwikkelen. Wat iemand precies nodig heeft hangt van hun situatie af. Twee jaar geleden hebben we een meisjesvoetbalteam opgericht en hielpen we deze meisjes in Gambia aan voetbalshirts, ballen en voetbalschoenen met sponsoring van de ADO Vrouwen. Met hulp van FC Zoetermeer konden we ook een jongensteam van materialen voorzien. Bovendien hielpen we groep 2 van een basisschool in Ghana met schriften, papier en potloden.” Daar bleef het niet bij. Marion ging met haar kinderen het oude meubilair van basisschool de Waterlelie naar een schoolgebouw in Afrika brengen. Nu vraagt ze om speelgoed, kleding (geen sexy kleding) en schoenen. Marion legt uit hoe belangrijk de materialen voor de mensen in Gambia zijn. “Alle vluchten naar Gambia zijn gestopt. Het betekent dat de mensen daar die leven van het toerisme geen inkomen hebben. Mijn vraag is: verpak de spullen die je niet meer nodig hebt in bananendozen, die kun je bij de supermarkt zo meenemen. Dan verstuur ik ze voor 6 euro per doos. Die 6 euro betaal ik, maar als er mensen zijn die dat voor hun rekening willen nemen, dan kunnen ze er een envelopje bij doen."

Na de zomer hulpgoederen verstuurd

Vanaf 6 april of daarna als het Coronavirus langer duurt, kunnen de dozen gebracht worden naar Sipohout 19. Als er niemand thuis is, kan het voor de deur worden neergezet. Wil je ook een bijdrage leveren aan een van de projecten. Stuur dan een mail naar: info@marion.tc In ieder geval wil Marion na de zomer weer een container met hulpgoederen naar Gambia sturen. Via marion.tc/foundation kan iedereen zien hoe het terecht is gekomen.

Meer berichten
Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden