Jeannelle Scheper (l) met haar coach Marlies Larsen
Jeannelle Scheper (l) met haar coach Marlies Larsen (Foto: )

‘Ik focus mij geheel op de Olympische Spelen’

Nico Mos

Zoetermeer - Ze hebben al een jaar lang een uitstekende band met elkaar. Hoogspringtrainster en fysiotherapeute, Marlies Larsen en haar pupil uit Jamaica, Jeannelle Scheper. Ze zijn bijna dagelijks te vinden op het complex van atletiekvereniging Ilion. Jeannelle werkt toe naar de Olympische Spelen dit jaar in Tokio. Jeannelle (25) geeft nadere toelichting hoe zij uiteindelijk in contact is gekomen met Marlies.

“Ik ben weliswaar geboren in Jamaica, maar groeide voor het grootste deel van mijn leven op in St. Lucia, een eiland in de Caribean”, stelde Jeannelle zich even voor. ‘Hoe ben jij bij Ilion terechtgekomen, Jeannelle? “Een paar dingen vielen tezamen. Ik ging naar school in South Caroline (V.S.). Daar ben ik zeven jaar geweest. Ik wilde, als hoogspringster, een andere manier van training gaan doen en wilde daarom South Carolina verlaten, maar wist niet waar ik naar toe zou moeten. Maar...ik heb een Nederlands paspoort (woont momenteel in Utrecht, red.)en mijn broer woont al tien jaar lang in Delft. Daar ging hij ook naar school. Ik heb hem ook een paar keer bezocht en ik hield er ook van om hem in Nederland op te zoeken. Daarnaast woont mijn opa in Friesland. Hij is geboren in Heerenveen. Hem heb ik ook dikwijls opgezocht. (Een optie was eigenlijk om hier mijn trainingen te gaan doen). Na met verschillende mensen gesproken te hebben, wilde ik onderzoeken, of ik in Nederland kon gaan trainen. Mijn broer schreef mij vorig jaar dat hij contact heeft met een fysiotherapeut, die ook hoogspringtrainster is en zo ben ik in contact gekomen met Marlies. Ik zag dat Marlies training geeft – bij Ilion – waar ook Mirela Demireva traint. Ook sprak ik nog de atleet en mijn vriend Fabian Florant en hij zei dat ik naar Ilion, naar Marlies, moest gaan. En afgelopen zomer zijn de eerste contacten gelegd. En het klikte direct. Ik kan steeds meer Nederlands verstaan. Marlies praat ook steeds meer in het Nederlands tegen mij”.

Grenzen verleggen

“Het hoogspringen gaat steeds beter en ik wil zo hoog mogelijk mijn grenzen verleggen, om dadelijk een goed figuur te slaan op de Olympische Spelen in Tokio. Marlies is ook fysiotherapeut dus het mes snijdt aan twee kanten waardoor mijn lichaam in prima conditie verkeert. Mijn beste sprong is 1.96 meter. Deze sprong is gelijk aan de kwalificatie norm voor de O.S.”. Jeannelle hoopt niet dat het Coronavirus roet in het eten zal gaan gooien.

“Sinds we samen optrekken zie ik een Jeannelle trainen die veel meer zelfvertrouwen en plezier uitstraalt. Ze is daardoor ook anders gaan springen en doet dat nu op hoog niveau en ik constateer heel veel vooruitgang bij haar, de laatste tijd", aldus coach Marlies Larsen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden