Ruud Mons en de vrijwilligers van Voedselbank Zoetermeer moeten alle zeilen bijzetten. Foto: Robbert Roos
Ruud Mons en de vrijwilligers van Voedselbank Zoetermeer moeten alle zeilen bijzetten. Foto: Robbert Roos (Foto: Robbert Roos)

Voedselbank sluit haar deuren

Door Robbert Roos

Voedselbank Haaglanden heeft de moeilijke beslissing moeten nemen om in ieder geval tot 6 april 2020 te sluiten. Dit geldt zowel voor de uitgiftepunten in Den Haag, Zoetermeer en Rijswijk als voor het distributiecentrum aan de Boomaweg. Voedselbank Haaglanden volgt hiermee het regeringsbeleid rond de corona-uitbraak. Het Streekblad bezocht Ruud Mons van Voedselbank Zoetermeer voor een update en sprak met vice-voorzitter Henk Baars..

Zoetermeer - De telefoon van Ruud Mons van Voedselbank Zoetermeer rinkelt onophoudelijk. Er zijn veel vragen en zorgen rondom de sluiting. "Ik zal je eerlijk vertellen dat ik vannacht niet best heb geslapen", steekt hij van wal. "Wij willen onze cliënten niet in de steek laten. We kunnen deze week nog door, in tegenstelling tot veel andere filialen. Doordat bedrijven hun kantines sluiten blijven die ineens met hun voorraden zitten. Verschillende bedrijven en restaurants hebben aangeboden om hun bedrijfsfruit en andere voorraden te komen halen. Daarom kunnen we nog open." Toch is het eind in zicht. "Op advies van de overheid blijven steeds meer mensen thuis. Je moet de boel uiteindelijk wel kunnen blijven bemensen." Voedselbank Haaglanden waar Zoetermeer onder valt spreekt van een moeilijke beslissing en geeft als advies de website www.voedselbankhaaglanden.nl in de gaten te houden voor nieuwe informatie. Vice-voorzitter van Voedselbank Haaglanden Henk Baars; "We hebben nog niet iedereen individueel benaderd. Dit gebeurt via de distributiecentra. Op dit moment is de aanvoer van voedsel onzeker geworden en niet te garanderen. Bovendien is de Voedselbank niet in staat voldoende bescherming te bieden aan klanten en vrijwilligers. Vandaar het besluit. Momenteel zijn we druk in overleg met de gemeenten over een noodoplossing. We gaan geen voedsel uitdelen, maar kijken naar een alternatief." Ruuds telefoon rinkelt opnieuw. Een lagere school biedt de restantvoorraad schoolmelk aan. Een telefoontje later is een vrijwilliger op weg om het op te halen. "We zijn hier niet voor onszelf bezig", aldus Ruud Mons.

Voedselbank Zoetermeer

Informatie: Joost de Jager Telefoon: 06 16 26 14 46 ; mail: jstdejager@gmail.com

Aanbieden Voedsel / Donaties Bij voorkeur via e-mail: ruudmons@hetnet.nl ; Telefoon: 06 18 11 27 01 U kunt het voedsel ook bezorgen op donderdag tussen 10.00 – 13.30 bij onze loods: van Aalstlaan 24 in Zoetermeer (oude Monuta-gebouw, zij-ingang). Voor de deur neerzetten op een ander moment mag ook.

Meer berichten
Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden