Airis Read heeft een grote passie: de Surinaamse en de Caraïbische keuken. Vanuit huis ontwikkeld is deze passie nu professioneel! Foto: A. Read.
Airis Read heeft een grote passie: de Surinaamse en de Caraïbische keuken. Vanuit huis ontwikkeld is deze passie nu professioneel! Foto: A. Read. (Foto: )

Chille muziek en exotische hapjes in De Boerderij

Vier avonden in de week kun je genieten van al het lekkers dat Airis samen met Mennie aanbiedt vanuit een karretje in de hal van de Boerderij. Alles vers bereid en natuurlijk gaat ze graag met een artiest op de foto! Dat kan ook u als bezoeker van de Boerderij overkomen.

Vier avonden in de week

Simone Langeveld

"een bord eten kan altijd iemand blij maken"

Dat in het Zoetermeerse cultuurpodium De Boerderij de mooiste optredens voorbij komen dat weet niet alleen iedere Zoetermeerder, dat is in heel Nederland bekend. Dat er in de Boerderij nog een exotische culinaire beleving bij is gekomen sinds september 2019, is iets dat je zelf kunt ervaren, bijvoorbeeld tijdens een blues-avond in de Boerderij.

Zoetermeer - Airis Read kookt met liefde. "Mensen die een recept van mij krijgen zeggen vaak: 'Airis, het was hartstikke lekker maar toch mis ik iets. Bij jou smaakte het gewoon lekkerder, anders.' En dan zeg ik op mijn beurt: dat is de liefde waarmee ik mijn gerechten bereid..." Airis kookt sinds 2007 steeds professioneler, maar begon toen ze ervoor had gekozen met drie kleine kinderen thuis te zijn. "Met een bord eten kan je altijd iemand blij maken, toch? En het is fijn wanneer er iemand langs komt er gemakkelijke een stoel bijgeschoven kan worden aan tafel!" Geïnspireerd door haar moeders Surinaamse gerechten - haar moeder is haar belangrijkste inspiratiebron voor het koken geweest - , ontwikkelde Airis haar eigen smaak en experimenteerde ze verder. Ze ontdekte de Caïribische keuken en verlegde haar grenzen. Verdiepte zich ook in recepten uit kookboeken uit de Indiase, Marokkaanse, Chinese en Thaïse keuken. Koken met passie voor anderen dat bleek een rode draad en op een zeker moment ontmoette ze Mennie en samen koken ze nu voor allerlei gelegenheden en ook op allerlei plekken door het hele land, zoet en hartig. Hoewel de naam 2Tasty dat misschien doet vermoeden het eten is nooit 'té'!
De cateringmanager Airis, ontwikkelde zich tot een creatieve kok, die met passie kookt en nieuwe gerechten verzint. "Vorig jaar, toen ik met vakantie was met mijn gezin, werd ik gemaild door bedrijfsleider Paul van de Boerderij. Hij nodigde diverse catering-bedrijfjes uit om eens te komen praten over mogelijkheden in poppodium De Boerderij. We zijn het gesprek aangegaan! En er was een goede klik... En nu zijn we vier avonden in de week aanwezig om zowel de artiesten als de bezoekers te trakteren op heerlijke hapjes. En dit in een echt heel toffe chille relaxte ambiance. Ja, mijn passie is mijn werk geworden, maar wow wat is het leuk om dit te doen we kunnen de gasten en artiesten echt iets extras laten beleven." Airis: "We maken alles vers en we zijn trots op de 'gevulde bara's' die we ook in vegetarische varianten bereiden."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden