Het bestuur van de pas opgerichte stichting met v.l.n.r. Bestuur v.l.n.r. Hans Doeve, Margo Geelhoed, Pritha Maheswari en Bert Kortekaas
Het bestuur van de pas opgerichte stichting met v.l.n.r. Bestuur v.l.n.r. Hans Doeve, Margo Geelhoed, Pritha Maheswari en Bert Kortekaas (Foto: )

Ook tweede editie Yoga Festival zamelt geld in voor Beat Batten

De ziekte van Batten is de benaming voor een groep erfelijke stofwisselingsziekten die vrijwel uitsluitend voorkomt bij kinderen. Een kind met Batten sterft meestal tussen het 15e en 25e levensjaar. In Nederland wordt 1 op de 50.000 kinderen getroffen door Batten.

Ziekte van Batten

Van de redactie

Het geld wordt gebruikt voor onderzoek naar de ziekte

Het eerste Yoga Festival in Zoetermeer was zo'n succes dat besloten is om een tweede editie te organiseren. Ook dit keer zal er geld worden ingezameld voor onderzoek naar de ziekte van Batten.

Zoetermeer - Het festival vindt plaats op zondag 21 juni bij Dekker Zoetermeer. Zowel binnen als buiten worden allerlei activiteiten georganiseerd. Naast de diverse lessen en workshops, zijn er lezingen die ook voor de geoefende Yogi interessant zijn. De toegang tot de hippie markt is vrij toegankelijk. Hier kunnen inkopen worden gedaan. Naast Sweet Lake Italy is ook het nieuwe restaurant bij Dekker geopend. Hier kunnen de bezoekers van het festival gezonde maaltijden nuttigen, terwijl de kinderen zich vermaken bij de diverse speelmogelijkheden. Belangstellenden kunnen tijdens het festival in contact kunnen komen met verschillende aanbieders van yogacursussen.

Het festival begon in 2019 als een spontane actie om geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte van Batten. Initiatiefnemers zijn Margo Geelhoed en Pritha Maheswari. In 2019 werd bij de kleinzoon van Margo de ziekte van Batten geconstateerd, een slopende, dodelijke stofwisselingsziekte bij kinderen. Er zijn in Nederland ongeveer 60 kinderen met deze genetisch bepaalde, erfelijke ziekte.

Ondanks de korte voorbereidingstijd was de respons op het Yoga Festival overweldigend. Reden voor beiden om het festival een vervolg te geven en een stichting op te richten om het evenement te formaliseren. Het doel van de stichting is de promotie van yoga in Zoetermeer en de organisatie van een festival waarvan de opbrengsten voor het grootste deel worden gedoneerd aan een goed doel. Voor dit jaar zal dit wederom de Stichting Beat Batten. Beat Batten gebruikt het geld voor onderzoek naar de ziekte.

Studio’s en sportscholen die yogalessen verzorgen krijgen op korte termijn een brief of mail van de organisatie van het festival. Hierin wordt hen gevraagd om voor een relatief klein bedrag te participeren in het evenement. Zij krijgen hierdoor veel promotie mogelijkheden op het festival en leden krijgen een forse korting op de toegangsprijs. Daarbij mogen zij, mits het past in het programma, een docent afvaardigen.

Het festival is vrij toegankelijk. Meer informatie op website www.yogafestivalzoetermeer.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden