Foto:

Bevrijdingsfestival start met groots kinderfeest

Zoetermeer - Op 5 mei is het op de Markt weer tijd voor het Bevrijdingsfestival. De komende weken wordt de langverwachte programmering bekendgemaakt. Met dit jaar 75 jaar vrijheid belooft het een bijzondere editie te worden! Het 12 uur durende festival vangt aan met een toffe line-up voor alle kinderen van Zoetermeer. Ook zijn er weer allerlei leuke activiteiten te beleven tijdens het festival van o.a. GameCity en museum De Voorde. 

De Telekids Discoshow en Dirk Scheele zetten de toon

Twaalf uur bevrijding vieren start dit jaar met de interactieve Telekids Discoshow. Een show waar zang en dans op een swingende wijze samenkomen. De Telekids dj-presentator draait de leukste hits voor kinderen en hun ouders!

De kinderpopster Dirk Scheele staat daarna op het hoofdpodium en zingt de vrolijkste kinderliedjes. Deze entertainer zit al ruim 25 jaar in het vak en is dagelijks te zien op Nickelodeon. Hij trekt al jaren volle zalen in de theaters met zijn hits als ‘Ik woon in een huis’ en ‘Broccolirock’.

Painting for Peace

Museum de Voorde gaat ervoor zorgen dat kinderen zich op de Markt niet hoeven te vervelen en nodigt hen uit voor de creatieve activiteit Painting for Peace. Zo kunnen ze creatief aan de slag gaan met het maken van een mooie kleurrijke zouttekening. Is je tekening af dan geeft deze op 5 mei gratis toegang tot het museum.

Sportieve outdoor games

Niet alleen Museum de Voorde heeft leuke activiteiten, GameCity is ook op de Markt te vinden met te gekke kindergames. Zo is er sumoworstelen voor de kleintjes en bungeerunnen voor de wat grotere kids. Tijdens de bungeerun ga je rennend de strijd aan met elkaar voor de winst, terwijl je vast zit aan een groot elastiek.

De verdere line-up zal binnenkort bekend worden gemaakt. Er is aan iedereen gedacht, want naast Dirk Scheele en de Telekids Discoshow staan er nog heel wat lokale én grote namen op het podium. Houd de website www.bevrijdingsfestivalzoetermeer.nl en de kranten in de gaten voor de nieuwste updates. Benieuwd naar 75 jaar vrijheid? Ga naar www.75jaarvrijheidzoetermeer.nl en vind daar alle activiteiten rondom de Maand van de Vrijheid in Zoetermeer. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden