Foto:

Mantelzorgcafé

Zoetermeer - De impact van een opname. Dat is het thema van het Mantelzorgcafé dat woensdagavond 4 maart van19.30 tot 21.30 uur wordt gehouden in de kleine zaal achter Eetcafé De Leyens, Gondelkade 33 in Zoetermeer.

Wanneer je partner in een verpleeghuis wordt opgenomen heeft dat ook een grote impact op jouw leven. Vaak is de scheiding definitief, en dat terwijl je nog gewoon getrouwd bent! Ook je rol als mantelzorger veranderd. Aan de ene kant heb je verdriet om het afscheid en dat je niet zoveel meer hoeft te zorgen. Aan de andere kant voel je misschien opluchting dat je de zwaarste zorgtaken hebt kunnen overdragen. Maar je twijfelt nog regelmatig of je wel de juiste keuze hebt gemaakt. Misschien heb je zelfs schuldgevoelens: “Zullen ze in het verpleeghuis wel goed genoeg voor je zorgen? Had ik je echt niet langer thuis kunnen houden?”

Het kan moeilijk zijn om je draai weer te vinden. Zeker nu alle contact met hulpverleners die eerst over de vloer kwamen voor je partner gestopt is. Een gevoel van eenzaamheid en leegte kan je emotioneel uitputten. De naaste omgeving voelt dat niet altijd goed aan of kan het niet begrijpen.

Ook in deze situatie kan het erg prettig zijn om met lotgenoten te praten. Met andere mensen die hetzelfde meemaken of al even met dit bijltje hebben gehakt.

Wil je graag eens met andere mantelzorgers van gedachten wisselen over alles wat je nu bezighoudt, meld je dan aan voor het Mantelzorgcafé met het thema ‘de impact van een opname’.

Deelname is gratis en aanmelden voor het mantelzorgcafé is nodig, stuur een email met je naam en telefoonnummer naar E. zoetermeer@mantelzorgcentraal.nl. Bij minder dan 6 aanmeldingen gaat bijeenkomst niet door.

Je verdriet en zorgen verdwijnen niet met een gesprek, maar erover praten met gelijkgestemden biedt wel verlichting.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden