Foto: LangeLand Ziekenhuis
Foto: LangeLand Ziekenhuis (Foto: Ron Jenner)

PvdA & SP houden Rode Café over toekomst van het LangeLand Ziekenhuis - 13 maart

Zoetermeer - De PvdA  en de  SP  in Zoetermeer organiseren op vrijdag  13 maart  samen  weer het  Rode Café . Het thema is ‘ De toekomst van het LangeLand Ziekenhuis . Na het inhoudelijke deel van de avond gaan de remmen los en kan iedereen meedoen aan de P olitieke Pubquiz.

Gezondheidseconoom en oud-hoogleraar Public Health van het UMC Utrecht Guus Schrijver s verzorgt de aftrap van het Rode Café. Hij legt uit hoe de ziekenhuiszorg in ons land georganiseerd is. Wat is de rol van de zorgverzekeraars en de overheid? Wat is de positie van de kleinere ziekenhuizen en hoe zijn hun overlevingskansen?

Daarna wordt samen met Guus Schrijvers en Lilianne Ploumen, Tweede Kamerlid voor de PvdA met portefeuille Gezondheidszorg, en directeur Erik Booden van het LangeLand ingegaan op de lastige situatie waarin het LangeLand zich bevindt, nu de fusie met twee andere ziekenhuizen in de regio niet doorgaat en het ziekenhuis straks zelfstandig door moet. Is het LangeLand levensvatbaar? Hoe kunnen we er samen voor zorgen dat het ziekenhuis voor de toekomst behouden blijft, zodat Zoetermeerders zeker kunnen zijn van goede basiszorg dicht bij huis? Wat is daarvoor nodig?

Alle inwoners van Zoetermeer zijn van harte uitgenodigd om het Rode Café bij te wonen  en aan de discussie mee te doen,  maar natuurlijk ook om daarna gezell ig deel te nemen aan de Pubquiz.  

Want na het inhoudelijke gedeelte van de avond barst de Politieke Pubquiz van Zoetermeer weer los. Uiteraard niet alleen met vragen over politiek, maar over allerlei uiteenlopende onderwerpen. Er zal een wisseltrofee en een klein prijsje zijn voor de winnaars, maar het gaat natuurlijk om de eeuwige roem en de joviale strijd tussen de teams.

Locatie: De Sniep, Broekwegschouw 209-211 in Zoetermeer

Aanvang Rode Café: 19.30 uur. Inloop vanaf 19.00 uur met gratis koffie en thee

Aanvang Pubquiz: 21.15 uur. Deelname is kosteloos. Opgave liefst van te voren (per team van 2-5 personen of als individu) bij roodcafe@gmail.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden