Bruisend samenspel in volle gang

Bruisend samenspel in volle gang

Met samen spelen bereik je meer. Daarom stimuleert CKC & partners samen muziek maken door het organiseren van een week vol samenspel. Muzikanten uit Zoetermeer en omstreken konden zich inschrijven bij een kleine 50 initiatieven: van popbands en strijkensembles tot improviseren met je instrument en meezingen met Pippi Langkous.

Inmiddels zijn we in volle gang en we kunnen niet anders dan weer concluderen: met samenspel bereik je iets moois. "Je wordt gewoon beter als je samen speelt", is een gevleugelde uitspraak van een van onze jonge gitaristen, waarmee hij de spijker op de kop slaat. En het is niet alleen goed voor je ontwikkeling als muzikant, het is simpelweg ook nog eens heel erg leuk om samen muziek te maken.

Zo trilde ons pand afgelopen vrijdag op zijn grondvesten tijdens het Afrikaans slagwerkensemble en klonk er zaterdag onder andere muziek van Queen en vonden de klanken van viool, altviool, cello en piano hun weg door het gebouw. Laagdrempelig instappen kon je bij de Play-in Phoenix en maandag was het voor veel muzikantjes de allereerste keer dat ze meespeelden in een groot orkest van slagwerk en keyboard. Het mooiste van alles is misschien nog wel dat jong en oud, beginners en gevorderden en leerlingen van verschillende muziekscholen samenkomen om iets tofs neer te zetten!

Tijdens de samenspelweek kunnen muzikanten zich bij allerlei initiatieven aansluiten. Zangers en zangeressen ervaren hoe het is om begeleid te worden, terwijl muzikanten dat ene nummer eindelijk eens samen met een band ten gehore kunnen brengen. We zien scratch-koren ontstaan, strijkensembles, cross-over koren en bands. Er is ruimte voor improvisatie en liedjes uit de tijd van Rembrandt, je kunt meezingen met bestaande koren, een piano-viool-cello-trio vormen en vierhandig spelen. Het is een fantastisch evenement met bijzonder veel creatieve energie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden