Ton Veels en Oebele Wijnalda op het royale vierkante terras van Ton met een afwisselend, weids en groen uitzicht op onder andere het park. Foto: Simone Langeveld
Ton Veels en Oebele Wijnalda op het royale vierkante terras van Ton met een afwisselend, weids en groen uitzicht op onder andere het park. Foto: Simone Langeveld (Foto: )

Wonen & besturen in New Town Zoetermeer

Simone Langeveld

Oebele is 1e voorzitter en Ton 2e voorzitter van de VVE van de terrasflat. De 'buurmannen' wonen hier beiden ruim vijf jaar. Ze zijn naast bewoners ook 'bestuurders' van deze experimentele bouw. Ze wonen op een 'eilandje' tussen de vijver en de Zegwaartse wetering. Ton: "Vanaf het begin dat mijn vrouw en ik hier wonen voelt het vaak als vakantie."

Zoetermeer - Ton Veels: "Ik ben in Rijswijk geboren en kwam in de jaren zeventig vanuit Den Haag hier in Zoetermeer komen wonen. Ik heb jaren hier in Zoetermeer als politieambtenaar gewerkt. Ik heb dit gebouw vaak aan de buitenkant gezien, maar totdat ik hier kwam wonen was ik er nog niet eerder binnen geweest. Vroeger werd het hier in Palenstein en in het Dorp 'de apenrots' genoemd." Oebele Wijnalda komt uit Friesland en werkte jaren als interim manager en heeft door heel Nederland gewoond van Amsterdam tot Harderwijk, van Hilversum tot ... juist! Zoetermeer. Beiden hebben verhalen te over, over het 'besturen' wat ze samen hebben opgepakt voor de vereniging van eigenaren van deze terrasflat. Ton en Oebele zijn het aanspreekpunt voor alle bewoners in de terrasflat. Het gaat dan in technische zin vooral om het gezamenlijk aanpakken van onderhoudsklussen aan het gebouw en dat dat door het met elkaar te doen niet te veel in de papieren gaat lopen. Maar ze geven de verschillende particuliere bewoners ook desgevraagd advies omdat ze de ervaringen met loodgieter of schilderbedrijf delen. Ton: "Het is ook een heel sociaal gebeuren, we kennen elkaar allemaal. De mensen durven elkaar van alles te vragen en we hebben ook plezier met elkaar tijdens de jaarlijkse BBQ en de nieuwjaarsreceptie bijvoorbeeld, we zorgen een beetje voor elkaar en hebben oog voor iedereen. We respecteren ook elkaars privacy, natuurlijk!"
Oebele: "Mijn vrouw en ik genieten van dit mooie appartement. Het terras is letterlijk een verlengde van de woonkamer. Het werkt zo enorm ruimtelijk. Er wonen hier vooral 50-plussers maar 6 appartementen bewoond zijn bewoond door dertigers."

 

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden