Wilt u dit musje ook leren herkennen? Op uiterlijk maar belangrijker nog op het geluid dat het maakt? Lees dan over de extra cursussen! Foto: Arno van Berge Henegouwen
Wilt u dit musje ook leren herkennen? Op uiterlijk maar belangrijker nog op het geluid dat het maakt? Lees dan over de extra cursussen! Foto: Arno van Berge Henegouwen (Foto: )

Vogelcursussen gekoppeld aan de seizoenen

Zoetermeer - De opzet van de Vogelherkenningscursus is dit jaar is echter wat aangepast. Waar vorig jaar de blokken vlak na elkaar gepland waren, hebben we ze nu wat meer over het jaar heen gespreid. Zo konden we een mooie koppeling maken met de jaargetijden en de vogels die dan te bewonderen zijn. Ook konden we zo beter aandacht geven als een fenomeen als de vogeltrek. Elk blok bestaat uit een theorieavond en een excursie. De kosten bedragen 32,50 Euro voor leden van de vogelwerkgroep en 35,00 Euro voor niet-leden (inclusief cursusboek). Er kan alleen voor de gehele cursus worden ingetekend.
Blok 1 Vogels van het Vroege voorjaar, theorie: dinsdag 17 maart (20:00-22:00 uur) Excursie: zaterdag 4 april Westerpark Blok 2 Thema: Zomer: Weide- en rietvogels Theorie: dinsdag 19 mei (20:00-22:00 uur) Excursie: zaterdag 30 mei Groenzoom Blok 3 Thema: Herfst: Vogels op trek Theorie: dinsdag 29 september (20:00-22:00 uur) Excursie: zaterdag 3 oktober Buytenpark Blok 4: Thema: Winter- en kustvogels Theorie: dinsdag 8 december Excursie zaterdag 12 december Zuid-Hollandse en Zeeuwse delta
Voor de cursus geldt een beperkt aantal deelnemers. Geef je dus snel op, want vol=vol. Opgeven via info@vwgzoetermeer.nl ; vermeld hierbij wel graag je telefoonnummer.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden