Werk in de Natuur- en Landschappentuin. Op 14 maart is het NLDoet. U kunt zich voor groene klussen aanmelden via www.nldoet.nl bij de Natuurtuin, de Hof van Seghwaert of  Buurttuin Zoete Aarde. Foto: E.B.
Werk in de Natuur- en Landschappentuin. Op 14 maart is het NLDoet. U kunt zich voor groene klussen aanmelden via www.nldoet.nl bij de Natuurtuin, de Hof van Seghwaert of Buurttuin Zoete Aarde. Foto: E.B. (Foto: )

Groeten uit het groen Natuurtuin weer open

Na een korte winterstop is de Natuurtuin sinds midden januari weer open voor individuele bezoekers. Het bekende ophaalbruggetje is weer neergelaten.

Zoetermeer - Omdat er geen blad aan de bomen zit en het riet is gemaaid, is nu aan het einde van de winter de structuur van de Natuurtuin met zijn verschillenden landschappen en waterniveaus bijzonder goed te zien. Het is dus goed om te weten dat de tuin weer te bezoeken is. De Natuurtuin biedt hele jaar door een grote variëteit aan planten en dieren. Op het ogenblik staan de vroege bloeiers staan in al bloei, zoals de Hazelaar en de Els. Maar ook de Sneeuwklokjes en Lenteklokjes staan te pronken, net als de Ranke Sleutelbloemen en het Klein Hoefblad. Na Ciara en Dennis te hebben doorstaan is aan alles te zien dat we de eerste voorjaarsdag al achter de rug hebben.
Gedurende de afgelopen winter zijn diverse werkzaamheden uitgevoerd door de vrijwilligers van Knotgroep Meer en Woud en door de Vrienden van Natuur- en Landschappentuin. Zo zijn er als onderdeel van het noodzakelijke onderhoud zieke bomen en struiken gerooid. Eveneens is een groot deel van de griend 'afgezet' en zijn de vruchtbomen gesnoeid. Welkom voor een rondwandeling!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden