Het plezier van de kinderen die Fit & Fun bij FC Zoetermeer bezoeken staat volgens Kern Kinderopvang voorop.
Het plezier van de kinderen die Fit & Fun bij FC Zoetermeer bezoeken staat volgens Kern Kinderopvang voorop. (Foto: )

Sportieve BSO bij voetbalclub voorziet duidelijk in behoefte

Basisschoolkinderen scoren minder goed bij fitheidstesten dan 25 jaar geleden. Om hier iets aan te doen hebben Kern Kinderopvang en FC Zoetermeer de handen ineen geslagen.

Zoetermeer - Het resultaat is een speciale buitenschoolse opvang (BSO), KIDSclub Fit & Fun genaamd, die sportieve activiteiten aanbiedt bij voetbalclub FC Zoetermeer. Plezier staat daarbij voorop. "Het concept Fit & Fun is een sportieve aanvulling op de KIDSclub", zegt Erna Maassen, locatiemanager bij Kern Kinderopvang. "KIDSclub is een speciale BSO voor kinderen vanaf 9 jaar. De kinderen hebben inspraak in de activiteiten en de regels."

Fit & Fun ging drie jaar geleden van start in de kantine van FC Zoetermeer. Voor zowel Kern Kinderopvang als FC Zoetermeer is dit een win-win situatie. Maassen: "Met een kunstgrasveld voor de deur is dit de ideale plek voor een sportieve BSO." Jacob de Boer, voorzitter FC Zoetermee: "Wij bieden ruimtes aan en gebruiken de pedagogische expertise van Kern Kinderopvang. We kijken hoe we die expertise inzetten op de vereniging."

Fit & Fun voorziet in een behoefte. "We begonnen met drie middagen met groepen van 7 kinderen. Inmiddels zijn we ook op vrijdagmiddag open en hebben we 30 kindplaatsen!" besluit Maassen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden