Joop van der Vet brengt Wonderfoons bij Zoetermeerse centra voor ouderenzorg. Rechts: Melanie Bosman, coördinator welzijn dagactiviteiten WZH Oosterheem. Foto: Ineke van der Vet.
Joop van der Vet brengt Wonderfoons bij Zoetermeerse centra voor ouderenzorg. Rechts: Melanie Bosman, coördinator welzijn dagactiviteiten WZH Oosterheem. Foto: Ineke van der Vet. (Foto: )

Telefoon met draaischijf wordt Wonderfoon om te beluisteren

Simone Langeveld

Streekblad bezocht Joop en Ineke van der Vet omdat ze zo'n geweldig mooi initiatief ondersteunen. De Wonderfoon. Mocht u in het bezit zijn van zo'n oud toestel en het willen schenken aan een echt mooi doel? Geef dan Joop van der Vet een belletje! En maak ook de mensen in de zorgcentra blij.

Zoetermeer - Misschien heeft u er al eens van gehoord? Er is namelijk een radio- en een televisie-uitzending op TV West geweest over de Wonderfoons. Ook op Facebook kun je de Wonderfoon terugvinden. Het is een prachtig fenomeen. Je zou de reactie van een demente bewoner van een zorgcentrum eens moeten zien. Ze worden helemaal rustig en blij van een belletje met de Wonderfoon: een telefoon met draaischijf die wordt omgebouwd tot een mini jukebox. Joop: "Het is op deze manier mogelijk om in lijstjes van 10 nummers, 30 Nederlandstalige toppers te beluisteren. Maar op verzoek kan de Wonderfoon ook met klassieke muziek uitgerust worden."
Ineke: "We werden getipt door onze dochter nav de uitzending op RTV West. We vonden we twee draaischijf telefoons op onze zolder. Ook nog een heel hippe oranje draaischijftelefoon uit de jaren zeventig." Joop: "Dat was echt super, nu konden wij twee telefoons doneren aan de initiatiefnemers uit Noordwijkerhout." Joop heeft een afspraak gemaakt met de makers van de Wonderfoons te Noordwijkerhout: Henk Bakker en Aad van der Linden. Hij is er geweest en is nog veel enthousiaster geraakt. Joop: "Deze heren (op leeftijd 75+) zijn zo mooi bezig. Henk is de technicus en Aad levert de telefoons af. Ze zorgen via sponsoren dat de telefoons helemaal gratis naar de verzorgingshuizen kunnen en houden een goede administratie bij. Met een foto van de sponsor en een map met alle gegevens van de netjes genummerde Wonderfoons. Bij Joop en Ineke staan inmiddels een aantal Wonderfoons klaar om in Zoetermeerse verzorgingstehuizen te brengen met volgnummers 132 en hoger...!
Joop heeft op de Nieuwjaarsreceptie van zijn oude werkgever het Hoofdbureau van Politie in Den Haag verteld van de Wonderfoon en prompt had hij er twaalf om naar Noordwijkerhout te brengen. En nu is het een missie geworden. Hij gunt de mensen in de zorgcentra te Zoetermeer het plezier en het muzikale feest van herkenning. Hij blijft voorlopig oude draaischijftelefoons naar Henk en Aad brengen om met Wonderfoons te Zoetermeer terugkeren om deze te schenken!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden