De winnaars van het sportgala.
De winnaars van het sportgala. (Foto: )

Zoetermeerse sporters gehuldigd

Van de redactie

Sportgala in Stadstheater

Wie neemt de prijs Sportvrouw, Sportploeg, Sporttalent en Meest maatschappelijke sportaanbieder van het jaar 2019 mee naar huis? Het verlossende antwoord gaf wethouder Ingeborg ter Laak van Sport op donderdag 13 februari, tijdens het Sportgala in het Stadstheater.

Zoetermeer - Samen met oud-schaatster en presentatrice Barbara de Loor reikte wethouder Ingeborg ter Laak de titel Sporttalent uit aan Tom Sonneville van Zovoc, Sportploeg van 2019 werd Benelux Group Taverzo. Daarnaast werd Yara van Kerkhof uitgeroepen tot Sportvrouw en de prijs van Meest maatschappelijke sportaanbieder ging naar Basketbalvereniging Zoebas. Ook werden alle Zoetermeerse sporters die in 2019 minimaal een Nederlands kampioenschap hebben gewonnen gehuldigd.

"Ik ben trots op al dit Zoetermeerse sporttalent en hun topprestaties. Fantastisch om ze op dit mooie podium in het zonnetje te mogen zetten", zei wethouder Ter Laak,

Yara van Kerkhof werd sportvrouw op basis van onder andere haar prestaties tijdens het EK Shorttrack in Dordrecht. Ze won in januari 2019 goud met het Nederlandse relayteam. In februari volgde opnieuw winst tijdens een wereldbekerwedstrijd in Turijn. In het nieuwe shorttrackseizoen, dat afgelopen november begon, liet Yara opnieuw van zich spreken. Ze haalde tijdens de allereerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen in Salt Lake City zilver op de 500 meter. In december pakte Yara in Shanghai opnieuw zilver op die afstand en eveneens zilver op de relay.

Benelux Group Taverzo was jaren achtereen Nederlands kampioen tafeltennis. Afgelopen jaar verloor de ploeg verrassend de finale tegen Smash '70. Desondanks kan het mannenteam toch terugkijken op een mooi 2019. Zo bereikte de ploeg de kwartfinale van de Europa Cup.

Tom Sonneville begon als volleyballer bij Zovoc. Al voor het bereiken van de minimum leeftijd werd hij uitgenodigd om deel te nemen aan de regionale talenten trainingen van de NeVoBo (RTC). Afgelopen seizoen is hij samen met zijn team van Zovoc Nederlands Kampioen jongens onder 12 jaar geworden en kampioen jongens C in de hoogste NeVoBo klasse. Eind december werd Tom tijdens een internationaal jeugdtoernooi tot meest waardevolle speler uitgeroepen in de categorie jongens onder 14 jaar.

Basketbalvereniging Zoebas werd uitgeroepen tot Meest Maatschappelijke Sportaanbieder van het jaar 2019. Basketbalvereniging Zoebas heeft sinds september 2018 het initiatief STREETBALL079. Vier keer per week verzorgt Zoebas op pleintjes gratis basketballessen onder professionele begeleiding in wijken zoals Buytenwegh, Meerzicht en Driemanspolder. Daarnaast zetten zij zich, samen met het Oranje Nassau college en het Beroepscollege, voor het 5e jaar in voor het project 'Alleen jij bepaalt wie je bent'. Dit is een naschools project voor jongeren die niet de middelen hebben om zelf naar een sportvereniging te gaan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden