Reggae, rock en blues in JJ Music House

RASTAPLAS PRE-PARTY

Vrijdagavond tijdens de Rastplas Pre-party in JJ Music House creëert Heights Meditation (uit Amsterdam) reggae met dub, ska, hiphop, dancehall en Surinaamse invloeden. De positieve, aanstekelijke en energieke muziek resulteert altijd in een goede sfeer. Onafhankelijk en zonder media-aandacht leidden hun energieke live-optredens tot een groter publiek en fanbase. In korte tijd werd Heights Meditation een van de meest succesvolle underground reggaebands van de Benelux. Van spelen op festivals als Reggae Geel, Kwaku, Reggae Lake en Zwarte Cross tot gezellige straatfeestjes. Van locaties als Ahoy, Tivoli en Oosterpoort tot kleine clubs. Grootte doet er niet toe! Een Heights Meditation-show is een mix van eigen materiaal met klassiekers. Hoofdzangers Danny “Smooth” & Otty Ranking zingen in een unieke mix van Engels, Patois en Surinaams. Heights Meditation heeft één album uitgebracht: “The System”. Drie nummers van dit album brachten nummer 1 in kaart op de Surinaamse radio; “Piestin”, “Tranga Yesi” en “Blazing”. Ook wonnenn zij de Benelux Reggae Contest. Riddim Jev & Reggae Barbie verzorgen tussentijds de muziek. De Rastaplas Pre-Party begint om 22.00 uur.

SMOKEY VIBES

Zaterdagavond speelt Smokey Vibes zwoele, energieke, warmbloedige, zuidelijke pop/rock met een knipoog naar de jaren ’60 t/m ’90. Drie vrouwen en drie mannen sterk. Met invloeden vanuit verschillende stijlen: van Santana tot Creedence, van ZZ Top tot Blondie, van the Doobie Brothers tot Alannah Myles. Soms terug naar de eenvoud, soms rechttoe-rechtaan, soms in een ingewikkeld arrangement. Maar het belangrijkste is de ‘smokey vibe’ die elk bandlid zowel individueel als met elkaar uitstraalt. Het optreden van Smokey Vibes begint om 21.00 uur.

SUGAR QUEEN BLUES

Michele, bekend als Sugar Queen, is een veelzijdige Amerikaanse vocaliste en songwriter. Zij vertolkt de blues in Europa, de VS en Azië. Zondag treedt zij vanaf 15.30 uur op met Lars Hoogland op drums en Jan van Drunen op de Hammond. Tijdens het optreden worden geluidsopnamen gemaakt.

Sugar Queen heeft inmiddels een imponerende muzikale historie opgebouwd Haar familiewortels liggen in Noord-Florida waardoor ze een natuurlijke interesse ontwikkelde voor gospel en blues. Aan het begin van haar muzikale carrière studeerde Michele klassieke piano en ontving daarvoor een studiebeurs. Trouw blijvend aan haar blues en gospel “roots”, trad zij op in kerken in de zuidelijke VS. Al toerend door verschillende delen van de VS, werd zij uitgekozen om op te treden tijdens het historische “Mandela Released” evenement. Gedurende haar tijd in de VS, werkte Michele ook als regisseur / vocaliste voor verschillende gospel en klassieke koren in Kentucky, Ohio, Indiana en West Virginia. Na in 2006 te zijn verhuisd naar Maleisië, vormde ze de blues en classic rockband Deuces Wild. Tijdens het Miri Jazz / Blues-festival trad ze op met de in Singapore gevestigde Universal Blues-band. In 2007 werkte ze als jazz-zangeres met internationalistische jazzpianist Yiang Yi Sock. In 2008 had Michele de eer om op te treden voor de koning van Maleisië, Tuan Yang Terutama.
In 2009 nam Michele een nummer op met blues / rockartiest Wang Wei (Rock Rhino) in Beijing, China voor zijn CD “Wang Wei”. In België in 2016 richtte Michele “Sugar Queen” op in samenwerking met Belgische en Nederlandse bluesartiesten met de ambitie om het Chicago blues geluid te vertolken. De debuut-CD “340 Blues” bereikte de nummer 4 positie van de Chicago Blues Roots Music Charts met 5 debuutnummers ranking in de top 10 en bleef 12 weken in de hitlijsten.
In 2019 verscheen de Sugar Queen LIVE CD release gevolgd door de zeer succesvolle Sugar Queen Live Promo Tour in de Benelux, Duitsland en Zwitserland.

Het optreden begint om 15.30 uur. Entree € 10,- Voorverkoop € 7,50 via www.jjmusichouse.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden