Leerlingentoneel Picasso Lyceum

Oud-leerlingen maken het leerlingentoneel op het Picasso Lyceum

Het schooltoneel op het Picasso Lyceum is een jarenlange traditie. Dit jaar hebben zes oud-leerlingen besloten het schooltoneel voor hun rekening te nemen, om zodoende deze traditie met nieuw elan voort te zetten.

Björn Kerssens, Christian Mukanyangezi, Kiki Nanda, Ruben Rijnenberg, Timo van der Meij en Saide Masmas regelen gezamenlijk de regie, dans, zang en productie van het toneel. Hun doel is om het enthousiasme en de gezelligheid die zij hebben ervaren tijdens hun toneeljaren over te brengen aan de leerlingen.

Ook dit jaar is de passie van de leerlingen overweldigend. Al vanaf november zijn de repetities in volle gang en op de open dag hebben de leerlingen ook kunnen laten zien wat zij in huis hebben.

Het toneelstuk, geschreven door Kiki Nanda en met liedteksten van Saide Masmas, speelt zich af op een Amerikaanse middelbare school. Op deze school heerst verdeeldheid in extreme mate. De leerlingen pesten elkaar en ook de docenten kijken niet naar de leerlingen om. Als een leerling populair wilt worden krijgt hij van andere leerlingen het advies om een computerchip te kopen, een "KITT". Deze KITT vertelt hem precies wat hij moet doen om zijn doel te bereiken. Echter, is dit wel het juiste doel? Hoe meer macht de KITTS krijgen, hoe meer macht ze willen hebben en hoe minder macht de leerlingen krijgen in hun eigen doen en laten.

Zal de school dit overleven?

Wil je ook een kijkje komen nemen? De voorstellingen zijn op 13, 14, 15 en 20, 21 en 22 maart.

Tickets zijn binnenkort verkrijgbaar via de site van het Picasso Lyceum

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden