Van der Spek Groente en Fruit over plantenbeurs

Spek koopt megavoorraad nieuwe planten in

Spek Vers & Tuincentrum in Zevenhuizen heeft z'n slag geslagen op de Boskoopse plantenbeurs. Het bedrijf heeft ruim duizend soorten topplanten in huis gehaald en verkoopt die tegen aantrekkelijke prijzen.

Die prijzen liggen tot wel 50 procent lager dan waar deze planten normaal voor aangeboden worden. "Het gaat zowel om kamerplanten als planten voor buiten", vertelt Martien van der Spek. ,,Wij kunnen dit doen doordat we in grote hoeveelheden inkopen tegen een daardoor lagere inkoopprijs. In dat voordeel laten we onze klanten delen", legt hij uit. "Wij zijn niet aan een organisatie gebonden en daardoor kan ons bedrijf flexibel inspelen op de markt."
Op de tweedaagse internationale beurs in Boskoop kocht Spek zowel exclusieve planten als meer bekende, gangbare planten. "Honderden karren vol, maar allemaal topkwaliteit."
Bij de kamerplanten zijn ook exclusieve exemplaren. Plantenspecialiste van Spek, Eline: "Het dolfijnplantje bijvoorbeeld. Met blaadjes in de vorm van een dolfijn. Dat vind je echt niet overal. Bijzonder is ook de Vanda. Die groeit op de schors van een boom. Je moet 'm benevelen als je hem water wilt geven."
Een populaire plant is de Calathea, die je nu bij Spek, in meerdere kleuren en soorten, heel goedkoop kunt aanschaffen.
Bij een nieuwe plant hoort een mooie pot. Martien van der Spek: "We hebben ons pottenplein volledig vernieuwd. Er is volop keus in alle maten en soorten."
Ondertussen is Spek ook Valentijnsdag niet vergeten. "Onze bloemenafdeling is er helemaal klaar voor. De bloemisten maken schitterende boeketten waarmee je voor de dag kunt komen om je geliefde te verrassen."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden