Jenneke Blom podotherapeut
Jenneke Blom podotherapeut (Foto: Voetencentrum Wender)

"Gratis inloopspreekuur podotherapie" in Stadhuis Forum Zoetermeer

Nieuwe podotherapeut in Zoetermeer

Er is een nieuwe podotherapeut van Voetencentrum Wender in de gezondheidscentra van Driemanspolders, Oosterheem, Seghwaert en Rokkeveen gevestigd. Haar naam is Jenneke Blom en zij organiseert een gratis inloopspreekuur voor advies voet- knie- en heupproblemen.

Toegankelijkheid podotherapie

Ze merkt in de praktijk dat mensen (te) lang wachten met hulp zoeken bij voetproblemen. Zij organiseert daarom een gratis inloopspreekuur in het gemeentehuis:

- Maandag 23 maart 2020 van 13:30 uur tot 15:30 uur

- Maandag 15 juni 2020 van 13:30 uur tot 15:30 uur

- Woensdag 09 september 2020 van 13:30 uur tot 15:30 uur

- Maandag 23 november 2020 van 13:30 uur tot 15:30 uur.

Zie voor meer informatie: https://www.bibliotheek-zoetermeer.nl/activiteiten/inloopspreekuren1.html

Voor welke klachten biedt een podotherapeut uitkomst?

Een podotherapeut behandelt mensen met voet-, knie-, heup- en rugklachten die het resultaat zijn van een afwijkende stand of functie van de voeten, bijvoorbeeld Shin splints, hielspoor etc. De podotherapeut zoekt door middel van een uitgebreid lichamelijk onderzoek naar de oorzaak van de klachten. Ook bekijkt de podotherapeut de houding van de patient en stand van de voeten,het looppatroon en de stabiliteit van de gewrichten en spieren. Na het stellen van de diagnose wordt een behandelplan opgesteld.

Welke behandelingsmogelijkheden kunnen patiënten verwachten bij een podotherapeut verwachten?

De podotherapeut biedt mobiliserende en corrigerende therapieën waaronder taping, ortheses, protheses en schoen- en/of zooltherapie. Dit alles ten behoeve van drukontlasting, standscorrectie of het tegengaan van abnormale beweeglijkheid van gewrichten. De behandelingen beperken zich niet tot klachten van het bewegingsapparaat. Ook bij instrumentele behandelingen ten gevolge van nagelafwijkingen of huidaandoeningen, zoals ingegroeide teennagels, overmatig veel eelt, likdoorns of voetwratten kan de podotherapeut een rol spelen. Ook diabetes-, reuma- of dialysepatiënten kunnen voor onderzoek of voor voetbehandeling bij de podotherapeut terecht.

Heb je voor een bezoek aan de podotherapeut een doorverwijzing van de huisarts nodig?

Nee, voor een bezoek aan de podotherapeut heb je geen verwijzing van de huisarts nodig.

Wat vind je belangrijk in jouw werk?

Multidisciplinaire samenwerking, professionaliteit en betrouwbaarheid zijn in mijn praktijk sleutelwoorden. Ik probeer me te onderscheiden door het gebruik van de nieuwste onderzoeksmethoden en behandelingsmogelijkheden. Ik vind echt persoonlijk contact met de patiënt van groot belang.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden