Een swingende zondagmiddag in JJ Music House met the Southern Soul Collective & de Brilloos

Zondagmiddag 16 februari wordt een swingende middag met echte oude soul muziek die voort gekomen is uit de zuidelijke staten van de VS! De Amsterdamse band The Southern Soul Collective focust op het gevoel en de groove van Southern Soul. De muziek is ontstaan ??uit een combinatie van stijlen waaronder blues, country, vroegerock & roll en gospel. Southern Soul wordt ook wel seculiere gospel genoemd. De focus van de muziek ligt niet op de tekst, maar op het gevoel en de groove. Deze ritmische kracht vormde de voorloper van de funkmuziek. Denk Otis Redding, Aretha Franklin, Ann Peebles, Candi Staton en andere grote soulsterren!

De gelouterde muzikanten van de band DeBrilloos spelen al meer dan 30 jaar met elkaar. Hun swingende repertoire beslaat de Rock & Roll, merseybeat en muziek uit de sixties & seventies.

Het otpreden begint om 14.00 uur.

Vrijdagavond 14 februari zijn muzikanten en bezoekers van harte welkom tijdens de maandelijkse funk & soul super jam. Dit evenement wordt inmiddels door veel muzikanten uit de wijde regio bezocht. De swingende jam, die in het teken staat van groovy funk en soul improvisaties en -covers, is voor iedereen toegankelijk. De funk & super soul jam begint om 20.30 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden