DIF verwelkomt nieuwe ICT studenten

Steeds meer hbo-studenten volgen hun ICT-opleiding in de Dutch Innovation Factory (DIF). Waarom? De Haagse Hogeschool biedt steeds meer opleidingsrichtingen binnen de studie HBO-ICT en de DIF is dé digitale speeltuin van de Haagse regio. ICT-onderwijs en -onderzoek, overheid en bedrijven zitten hier samen onder één dak. Zo kan er samen worden gewerkt aan ICT-oplossingen voor de toekomst.

Zoetermeer - Halverwege het jaar kiezen HBO-ICT-studenten van De Haagse Hogeschool de opleidingsrichting (differentiatie) waarin zij verder willen. Dit betekent een nieuwe lichting ICT-studenten in de DIF. Wethouder Jan Iedema (Onderwijs & Economie) ontving hen maandag: "De komende jaren groeit de vraag naar goedopgeleide ICT'ers. En met ruim 300 IT-bedrijven en het hoogste percentage werkgelegenheid in deze branche is Zoetermeer dé IT-Stad van Nederland. Veel van deze IT-bedrijven zijn verbonden aan het Dutch Innovation Park. De studenten ontwikkelen zich middenin hun toekomstige werkomgeving: een win-winsituatie."

Nieuw bij De Haagse Hogeschool in DIF is de opleidingsrichting Innovative Development. In deze opleiding doorlopen de studenten een vrijekeuzeroute en werken ze aan werkelijke ICT-uitdagingen, zogenoemde challenges. Dave Stikkolorum, teamleider HBO-ICT in Zoetermeer: "Het werkveld binnen de ICT verandert elke dag. We wilden daarom een richting neerzetten waarin de studenten getraind worden tot additieve professionals. Door ze hun opleiding zelf in te laten richten, dagen we hen uit om een paar mijlen meer te lopen. We willen studenten laten excelleren in hun talenten. Daarbij speelt het samenwerken met bedrijven binnen het Dutch Innovation Park een belangrijke rol."

Over Dutch Innovation Park

De Dutch Innovation Factory (DIF) bevindt zich op het Dutch Innovation Park (Zoetermeer). Het Dutch Innovation Park is dé plek in de Randstad voor toegepaste innovaties op het gebied van cyber security, big data, smart mobility en e-health & care. Hier delen IT-bedrijven en ruim 800 IT-studenten kennis en werken er samen. Door de synergie op het park ontstaan innovaties en nieuwe business. Dutch Innovation Park verbindt en biedt kansen. Kijk voor meer informatie op: www.dutchinnovationpark.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden