De winnende groep 'De Plussers' had vooral belegd in ASML Holding, Alfen NV en Philips.
De winnende groep 'De Plussers' had vooral belegd in ASML Holding, Alfen NV en Philips. (Foto: Erasmus College Zoetermeer )

Bedrijfseconomie komt tot leven op Erasmus College

Op het Erasmus College is enkele weken lang een beleggingscompetitie gespeeld door HAVO- 5 leerlingen met het vak bedrijfseconomie in het profiel, georganiseerd door de docenten bedrijfseconomie Henriëtte van Hout en Coert Waaijer. De leerlingen hadden beleggingsgroepjes van vier personen gevormd. Elk groepje had de beschikking over een fictieve beleggingsrekening waar €100.000 op geparkeerd stond.

Zoetermeer - Door zo'n beleggingscompetitie komen leerlingen op een speelse manier in aanraking met allerlei aspecten van de financiële markten en op een geheel andere manier dan uit de schoolboeken. Ze gaan balansen lezen, houden het financiële nieuws bij en kijken naar koers-winstverhoudingen. Daarnaast worden leerlingen zich bewust van de risico's van beleggen. Aandelen zijn bovendien onderdeel van de examenstof voor deze HAVO- 5 leerlingen. Deze beleggingscompetitie is dan ook onderdeel van het schoolexamen middels een praktische opdracht. De wedstrijd was gesponsord door diverse Zoetermeerse bedrijven. De prijzen werden eind januari uitgekeerd door de economiedocenten. De hoofdprijs – een portable bluetooth speaker - werd gewonnen door een groepje genaamd de Plussers. Zij hadden vooral belegd in ASML Holding, Alfen NV en Philips.

Meer berichten
Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden