De JVT met 2e van rechts, Fred la Croix
De JVT met 2e van rechts, Fred la Croix (Foto: )

Loopgroep voor 55-plussers groeide explosief in tien jaar tijd

Nico Mos

De sectie loopgroepen van atletiekvereniging Ilion is in het kader van ledenwerving, in 2010 gestart met Jongeren Van Toen (JVT). Onder de bezielende leiding van looptrainer Fred la Croix is deze JVT uitgegroeid tot zo'n 100 deelnemers. Afgelopen dinsdag 4 februari bestond de JVT precies tien jaar. Op donderdag 6 februari wordt heugelijke feit gevierd met zo'n 70 deelnemers bij hockeyvereniging MHCZ, middels een jubileumbrunch. Fred la Croix (75) legt nog eens uit hoe het idee destijds ontstond.

Zoetermeer - "Ik ben alweer 25 jaar (loop) trainer bij Ilion, waar ik alweer 35 jaar lid van ben. Destijds wilden we meer leden krijgen. We organiseerden daarom ieder jaar opstapcursussen", steekt Fred direct van wal. Fred heeft diverse functies bekleed zoals bijvoorbeeld 15 jaar voorzitter van de Trim en Recreatie Commissie. "In 2006 zei het bestuur dat er toch meer leden bij moesten komen. Maar iedereen werkte natuurlijk overdag. Echter toen ik met vroeg pension ging deelde ik het bestuur mee wel overdag training te willen geven. Ik ging 55-plussers training geven, want dat is een doelgroep die leeft. Op de donderdagmorgen ben ik begonnen. Ik startte met 27 lopers waarvan de meesten van buiten de vereniging kwamen. Na pakweg een les of vijf, hebben we de naam veranderd van 55-plussers in Jongeren Van Toen."

"Inmiddels kwam ook van binnen Ilion de toestroom van deelnemers op gang. Omdat veel ouderen graag overdag wilden trainen. In de afgelopen tien jaar hebben we vijf opstapcursussen gedaan. Momenteel mag ik met gepaste trots zeggen dat we 100 leden hebben. Daar ben ik ook beretrots op. Inmiddels hebben we naast de cursus loop training ook een cursus fit wandelen opgestart voor personen die liever op hun gemak willen wandelen met oefeningen. Op donderdag beginnen we om 10:00 uur en om 11:00 uur is het afgelopen en gaan we koffie drinken. Doordat het sociale en maatschappelijk aspect ook een steeds belangrijker rol ging spelen, zitten we er soms om 13:00 uur nog. Het is een soort familiegevoel geworden. Daarnaast mag de tomeloze en inspirerende inzet van alle JVT trainers niet onvermeld blijven. Je zit allemaal in dezelfde leeftijdscategorie. Van de 100 deelnemers trainen er momenteel nog zeven leden mee, die bij de start in 2010 betrokken waren. Ik kijk met veel plezier terug op de afgelopen tien jaar", aldus Fred.

Meer berichten
Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden