Joey Lee
Joey Lee (Foto: )

Uniek debuut van 80-jarige rocker! Launch party eerste solo plaat van Zoetermeerse zanger en levende legende Joey Lee (194

Uniek debuut van 80-jarige rocker!
Launch party eerste solo plaat van Zoetermeerse zanger en levende legende Joey Lee (1940).


Op zondag 16 februari 2020, op zijn tachtigste verjaardag, presenteert Joey Lee zijn eerste solo opnames ooit, voor een intiem gezelschap in zijn woonplaats Zoetermeer.

Vanaf die dag is de EP Joey Lee te beluisteren via streamingdiensten als Spotify. Op deze EP vertolkt Joey Lee vijf nummers die een belangrijke rol in zijn leven hebben gespeeld. Zo bewerkte hij het Indische liedje Bengawan Solo dat zijn moeder als slaapliedje voor hem zong. Ook bevat de EP enkele country- en rhythm & blues-klassiekers, die hem met hun pure en rauwe kracht als jeugdige rebel in naoorlogs Nederland hebben gevormd en voortgestuwd in het leven.


Een nieuw jasje
Het was een diepe wens van Joey Lee om de vijf klassiekers op de EP niet op de traditionele wijze te vertolken, maar juist te steken in een verrassend, nieuw jasje. Hiertoe riep hij de hulp in van zijn zoon Jason Chong, ook muzikant. Deze heeft met nieuwe arrangementen de songs voorzien van een fris geluid zonder in te boeten op de emotionele diepgang en zeggingskracht.

Haagse Indorock- en Beatscene
Zijn muzikale sporen verdiende Joey Lee (onder zijn echte naam You Fook Chong) in de jaren 50 en jaren 60 van de vorige eeuw al in de indorock- en beatscene van Den Haag. Landelijke bekendheid kreeg hij als drummer van the rhythm & blues-formatie The Incrowd waarmee in 1966 twee top 40-hits scoorde. Na deze succesvolle periode kende Joey Lee nog een lange muzikale loopbaan, vooral als zanger en frontman van onder meer Joey Lee & The Rock Cats en tot vandaag de dag van De Brilloos. Met zijn bijna tachtig jaar geldt hij inmiddels als de oudste rocker van Zoetermeer en omstreken. Een levende legende.

EP presentatie
De officiële presentatie van de EP Joey Lee zal plaatsvinden op zondagmiddag 16 februari vanaf 14.00 uur in JJ Music House, Van der Hagenstraat 34A, 2722 NT Zoetermeer. Naast een vertolking van de vijf nummers op de EP zal Joey Lee een optreden geven met zijn band De Brilloos. In deze band speelt hij o.m. samen met boezemvriend Fred de Wilde (voorheen Shocking blue, Hu & The Hilltops) en broer Sammy Lee. De middag start met een optreden van de The Southern Soul Collective uit Amsterdam. Toegang is gratis.

Meer berichten
Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden