Hadewych trakteert het publiek met puur muziekplezier. Foto: Bob Bronshoff
Hadewych trakteert het publiek met puur muziekplezier. Foto: Bob Bronshoff (Foto: )

Hadewych 'doet' samen met het Mantangi Quartet 'de dames'

Simone Langeveld

Hadewych Minis is een zeer muzikale actrice en heeft een fantastisch eigen stemgeluid. In de voorstelling Hadewych doet de dames brengt zij samen met de muzikanten van het Mantangi Quartet, viool, altviool en cello, Léon Klaasse op drums en percussie én Marijn van Prooijen die de arrangementen schreef en de bas bespeelt een zeer geslaagde ode aan 75 jaar Nederlandse vrouwelijke artiesten.

Naaldwijk - Niet alleen jezelf bezorg je een heerlijke avond maar ook de muzikanten genieten allen zichtbaar van het spelen van deze voorstelling. De voorstelling bestaat uit een non stop muzikaal verhaal waarin de verschillende songs naadloos in elkaar lijken te vervloeien. Wanneer op de CD 'Het is genoeg', origineel van Conny Vandenbos zeer natuurlijk het laatste nummer blijkt is dat in de theaterzaal (gelukkig) nog niet het geval... Wat een variatie aan artiesten komen er voorbij en wat knap hoe Minis allen echt een ode brengt met haar eigen muzikale mogelijkheden. En dat zijn er veel. Ze beweegt vrij is ritmisch en zingt met allure én is de verbindende schakel tussen alle muzikanten op het toneel. Met het lied Willeke Alberti "Samen zijn?" bedankt ze haar mede-musici.
"Hadewych wil je een voorstelling maken waarin je alleen maar Nederlandse zangeressen vertolkt? Het duurde zo'n twee jaar voordat we hebben kunnen kiezen uit het rijke erfgoed dat er is." Ze neemt je mee en laat je de levenslessen in de liedjes meevoelen zoals zij dat kan en in zoveel verschillende muziekstijlen en ritmes. Minis heeft een zeer goede dictie en timing en weet heel mooi eigen accenten te leggen. Ze zingt in het Limburgs en het Perzische Bebin van de Iraans-Nederlandse zangeres Sevdalize. Met veel humor en ook zelfspot zet ze hét lied van Anita Meyer 'Why tell me why' neer, gedurfd! Sowieso weet Minis met humor en vakmanschap een ware ode te brengen aan alle artiesten achter de liedjes. Heerlijk die 'Radiografisch bestuurbare zeilboot' van Brigitte Kaandorp en indrukwekkend zoals ze 'Amsterdam Huilt' van Zwarte Riek vertolkt. Het Mantagi Quartet, bas Marijn en drummer Léon ze musiceren met elkaar een rijke muziekvoorstelling. Wie er nog meer langs komen in deze voorstelling... Anouk, Roxeanne Hazes, Rita Reys, De Zangeres zonder Naam, Eefje de Visser, Adèle Bloemendaal, Fie Carelsen, Lakshmi, Jenny Arean, Beppie Kraft en Minis zelf!

Zing! Zaterdag 22 februari in de grote zaal van het Stadstheater om 20.15 uur. Na de voorstelling is Hadewych er voor een meet en greet en verkoop van de CD. Kaartjes: www.stadstheater.nl.

Meer berichten
Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden