Stephanie van den Berg: “Ouders kunnen bij de geboorte van hun kind een gratis rompertje afhalen bij het Meerpunt.” Foto: RM
Stephanie van den Berg: “Ouders kunnen bij de geboorte van hun kind een gratis rompertje afhalen bij het Meerpunt.” Foto: RM (Foto: )

Meerpunt nog makkelijker bereikbaar

Renate Mamber

Voor alle vragen rondom opvoeden

Heb je vragen over de opvoeding van je kinderen? Weet je je bijvoorbeeld geen raad met de driftbuien van je zoon of dochter? Meerpunt, Centrum voor Jeugd en Gezin, helpt ouders met deze en andere vragen. Sinds januari heeft het Meerpunt naast het inlooppunt in Forum Zoetermeer, ook nog een inloopspreekuur in PiëzoCentrum Oosterheem, Zanzibarplein 21, elke donderdag, 11.00 tot 12.30 uur.

Zoetermeer - Meerpunt is hét informatiepunt waar ouders terechtkunnen met vragen over opvoeden en opgroeien. "Denk bijvoorbeeld aan een vraag als: mijn dochter is zo verlegen, wat kan ik daaraan doen? Of: Hoe ga ik om met mijn puber als hij of zij wil experimenteren met drugs?" geeft Stephanie van den Berg van Meerpunt als voorbeelden. "We zijn er voor kleine en grote vragen en alles er tussenin. Alle vragen kunnen worden gesteld en niets is gek. We bieden een luisterend oor en denken met de ouders mee. Soms is dat al voldoende om ouders een steuntje in de rug te geven. Als het nodig is, verwijzen wij ouders door voor passende hulp."

Meerpunt zet sterk in op preventie. Van den Berg: "We willen graag dat ouders ons zo vroeg mogelijk weten te vinden. Dus eigenlijk nog voordat er een echt probleem is. Daarom vinden wij het belangrijk dat ouders ons makkelijk kunnen bereiken. Ze kunnen zonder afspraak bij ons binnenlopen of appen, mailen en bellen. Ook zijn we bereikbaar via Facebook en Instagram. Alles is kosteloos, vrijblijvend, vertrouwelijk en indien gewenst anoniem. Alles om de drempel zo laag mogelijk te houden."

Om het nog makkelijker te maken, opende Meerpunt dus nog een extra inloopspreekuur in Oosterheem. Dit naast het inlooppunt in Forum Zoetermeer, waar ouders alle werkdagen terechtkunnen van 9.00-17.30 uur (maandag vanaf 12.30 uur). "Met dit spreekuur in Oosterheem willen we kijken of we nog meer ouders kunnen bereiken. Zoiets moet groeien. Als het effect heeft, dan openen we misschien ook inloopspreekuren in andere wijken."

Meer berichten
Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden