Nicole Hofland (On Stage) en Kees van der Meer (KvdM), een van de vaste deelnemers aan Zoetermeer On Stage. Foto: Robbert Roos
Nicole Hofland (On Stage) en Kees van der Meer (KvdM), een van de vaste deelnemers aan Zoetermeer On Stage. Foto: Robbert Roos (Foto: Robbert Roos)

"Beroepenfeest Zoetermeer On Stage is van groot belang"

Robbert Roos

Op donderdag 12 maart is het alweer de 7e keer dat het VMBO Beroepenfeest Zoetermeer On Stage gehouden wordt. Ook dit keer in de Dutch Innovation Factory. Projectleider Nicole Hofland wil de slogan van On Stage nog een keer goed onder de aandacht brengen; "Alles mag je worden. Behalve ongelukkig. Beloofd?"

Zoetermeer - "Het beroepenfeest is van groot belang", stelt Nicole Hofland. "Juist op deze dag kunnen leerlingen van het VMBO zich goed oriënteren op welke richting ze straks willen kiezen. Door in gesprek te gaan met verschillende bedrijven leren ze niet alleen in de praktijk om zichzelf te presenteren maar kunnen ze ook kennismaken met de verschillende mogelijkheden die een bedrijf kan bieden. Mogelijkheden waar de leerling zelf wellicht niet zo snel aan zou denken." Het beroepenfeest wordt bezocht door leerlingen van het ONC locatie Clauslaan en Parkdreef, MAVO Zoetermeer, Beroepscollege Zoetermeer, het Picasso Lyceum en het Pleysier College.

Om de leerlingen in het zonnetje te zetten en ze de kans te geven om zichzelf optimaal te kunnen presenteren hebben Nicole Hofland en haar team alle registers open getrokken. "We leggen de rode loper uit waarover de leerlingen binnenkomen en verwelkomen ze met luid applaus. Na een woord van welkom door de MC Jo Weerts en wethouders Iedema en Van Driel begeven ze zich in de zaal waar bedrijven en instellingen zich binnen vier sectoren presenteren. Speciale matchmakers helpen de leerlingen met al hun vragen of bij het zoeken naar bedrijven."

Het is de bedoeling dat elke leerling een of meerdere 'matches' maakt met bedrijven waar hij of zij de Doe-Dag op 26 maart 2020 door gaat brengen. Door visitekaartjes uit te wisselen bouwen ze tegelijkertijd actief aan hun eigen netwerk. Het mooiste visitekaartje van elke ronde maakt kans op een leuke prijs. Binnen elke organisatie zijn vaak meerdere banen of functies te vinden. Ook achter een goede doelen organisatie kunnen veel verschillende functies schuilgaan. Tijdens On Stage kunnen ze met al deze 'onbekende' functies kennismaken." Als een leerling weet hoe zijn of haar droombaan er uitziet, wordt het makkelijker om de juiste keuze te maken en de kans op uitval kleiner stelt Nicole vast. Er liggen voor leerlingen van het VMBO grote kansen."

Interesse om een bijdrage te leveren aan On Stage? Neem dan contact op met Nicole Hofland via: mail@zoetermeeronstage.nl of kijk op www.zoetermeeronstage.nl. Er is nog ruimte voor beroepen. 

Meer berichten
Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden