Nederlands Kampioen polsstokhoogspringen
Nederlands Kampioen polsstokhoogspringen (Foto: Valerie Afognon)

Nederlands Kampioenschappen Atletiek 12 tot 15 jaar

Zoetermeer - Tijdens het weekend van 25 en 26 januari vond het Nederlands Kampioenschap Atletiek plaats voor de leeftijd 12 tot 15 jaar. De atletiekvereniging ARV ilion deed hieraan mee met maar liefst 12 atleten.

Op zaterdag was het de beurt aan onze D junioren. Gio is met verspringen geëindigd op een 17e plaats met een afstand van 4.07m. Ook is Hij 9e geworden met kogelstoten, met een afstand van 7.63m. Met de 60 meter kwam Gio niet verder dan de series met een 32e plaats. Tijn heeft zich met een 12e plek geplaatst voor de verspringfinale en heeft zich in de finale verbeterd. Hij is 8e geworden. Met de 60 meter kwam Tijn niet verder dan halve finale.

Matthieu heeft met horde een tijd gelopen van 12:47. Met sprint heeft Matthieu in de halve finale al een PR gelopen. In de finale heeft Matthieu nog sneller gelopen in een tijd van 8:27 secondes. Hiermee is hij tweede geworden!

Casper heeft een PR gelopen met de 60m sprint. Hij is tot de halve finale gekomen. Met kogelstoten heeft hij ook een PR gestoten met meer dan een halve meter, 9.77m!

Merlijn is met hoogspringen geëindigd op een 24e plaats door alleen zijn aanvangshoogte te halen van 1.30m.

Elliane had een drukke dag. Met een 47ste plaats op de 60 meter sprint. Ging ze gelijk door naar kogel waarmee ze de finale heeft gehaald. En daar stootte ze met 10.78m zichzelf naar een mooie 7e plek!

Xanne heeft op de 60m sprint een PR gelopen van 9.01s. Hiermee is ze de halve finale in gekomen. Ook heeft ze ver (4.03m) en hoogspringen (1.30m) goed gedaan.

Op de zondag waren de C junioren aan de beurt. Als eerst was Joep aan de beurt. Hij heeft 4.23m gesprongen en dat is een PR. Ook met de 60m heeft hij 8.57s gelopen wat ook een PR is. Kevin heeft een PR gesprongen op verspringen van 5.50 wat een PR is van ruim 30 centimeters in de finale heeft hij een 10e plek bemachtigd. Ook met het hoogspringen heeft hij een PR van 1.70m, dit is goed voor een 6e plaats. Lies heeft met polsstokhoogspringen 2.50m hoog gesprongen, met een net aan 4e plaats. Daarna liep Lies de 300 meter en is Nederlands kampioen geworden in een tijd van 43.11s. Ook Noga is voor Nederlands kampioen geworden. Zij heeft een PR gesprongen van 15 cm hoog met het polsstokhoogspringen.

Voor Maurice was het een spannende verspringfinale. Er zaten veel atleten dicht op elkaar. Uiteindelijk was een sprong van 6.30 van Maurice genoeg voor het goud!

Lars heeft met de 60m horde een nieuw PR gelopen in de finale van 8.60 dit was goed voor een 5e plaats.

Als laatst de zenuwslopende 60 meter finale. Maurice en Lars liepen beide een tijd 7.11 wat een dik PR is voor beide. Met een ruime voorsprong van de rest was het eindelijk toch Maurice die een paar duizendste sneller was. Maurice Nederlands kampioen en Lars nipt een mooie tweede plaats.

ARV ilion is uiteindelijk geëindigd met 6 medailles. 4 goude medailles en 2 zilveren medailles. Dat is een hele grote prestatie voor onze atleten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden