Stichting Leergeld ondersteunt gezinnen met minimale financiële middelen. Foto: Stichting Leergeld
Stichting Leergeld ondersteunt gezinnen met minimale financiële middelen. Foto: Stichting Leergeld (Foto: Stichting Leergeld)

Leergeld ondersteunt ruim 10.800 kinderen in 2019

Ruim 10.800 kinderen maakten afgelopen jaar gebruik van de voorzieningen van Stichting Leergeld ZuidHolland Midden. Gezinnen met minimale financiële middelen uit 12 verschillende gemeenten konden een aanvraag indienen voor bijvoorbeeld een fiets of Jarige Job verjaardagsbox.

Zoetermeer - Hoewel de stichting liever ziet dat haar ondersteuning niet meer nodig is en geen enkel kind in Nederland in armoede leeft, is ze blij dat ze zoveel kinderen mee kan laten doen. "Ons team, onze leveranciers en alle andere samenwerkingspartners hebben zich met veel energie ingezet om zoveel mogelijk kinderen ruimhartig te ondersteunen. Dank aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen", aldus directeur-bestuurssecretaris, Mark Schutjens.


Op dit moment is Leergeld alweer hard aan het werk om ook in 2020 elk kind mee te laten doen aan activiteiten op het gebied van onderwijs, welzijn, sport en cultuur, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen. Kent u een kind die ondersteuning van Leergeld goed kan gebruiken? Ga dan naar www.elkkinddoetmee.nl voor alle informatie over Leergeld in uw gemeente en voor het indienen van een aanvraag.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden