Links Koen, rechts AJ.
Links Koen, rechts AJ. (Foto: )

PSV en Sparta azen op jeugdspelers van DSO

Nico Mos

De jeugdspelers Koen Jongejan (14) en Alljereau (17) ( kortweg AJ genoemd) van voetbalvereniging DSO zijn momenteel bezig met stages bij respectievelijk PSV en Sparta. Mocht Koen de stage succesvol afronden, dan verhuist hij naar Eindhoven. Voor AJ is Rotterdam gemakkelijk bereikbaar.

Zoetermeer - "Je zou mij kunnen omschrijven als een explosieve, lopende spits. De teller staat nu op 18 goals, gemaakt in het jeugdteam onder 15 jaar, uitkomend op 1e divisie niveau", valt Koen direct met de deur in huis. Koen zit nu voor het derde jaar bij DSO. Hij kwam destijds over van BSC'68. "Ik ben uit mijzelf hier naar toe gekomen, want ik wilde hoger spelen. En het blijkt dat ik toen de juiste keuze heb gemaakt. Het voetbal zie ik zeker als een uitlaatklep. Ik train en speel iedere week met plezier en mijn huiswerk lijdt er zeker niet onder". Koen zit op het ONC Parkdreef. "In de week voor de laatste competitiewedstrijd hoorde ik dat PSV interesse had. Ik was super blij, omdat hiermee het harde werken beloond wordt. Ik ben inmiddels tweemaal op stage geweest in Eindhoven. Na een gesprek met hoofd coaching sluit je aan op de training. Ik heb nog een stage en een wedstrijd en daarna wordt beoordeeld hoe of wat. Stel dat ik mag doorgaan, dan ga ik daar in een gastgezin wonen. Zo niet dan keer ik gewoon terug naar mijn team bij DSO, hoor", aldus de nuchtere Koen Jongejan.

'Mijn snelheid is mijn handelsmerk'

"Ik heet AJ (spreek uit Eejee), genoemd naar zanger Alljereau", glimlacht de snelle rechtsbuiten, die net is teruggekeerd van een stage bij Sparta. "Ik zit als 17 jarige bij de selectie van DSO en probeer spits Rémon van Bochove van bruikbare voorzetten te voorzien. Mijn snelheid is mijn handelsmerk. Ik kwam drie jaar geleden over van HVV/ RAS uit Den Haag. Na eerder tweemaal te zijn afgewezen door DSO was de derde keer raak. En is het snel gegaan. Ik kreeg van Sparta de uitnodiging, kort voor de winterstop, om op stage te komen. Ben nu tweemaal daar geweest en trainde daar met het team Onder 19 jaar. Ik ga daar nog een keer trainen en een wedstrijd spelen. Je kunt stellen dat dit voor mij een lang gekoesterde wens is. Ik train al lang met de DSO selectie en af en toe sta ik in de basis. Daar ben ik de hoofdtrainer, erg dankbaar voor", aldus AJ, die, in op MBO Rijnland op school zit.

"Al vele jaren weten de Betaald Voetbalorganisaties de weg naar DSO te vinden om elke keer weer nieuwe talenten te ontdekken. De scouts komen de scouts steeds vaker, sneller en inmiddels ook uit heel Nederland", aldus Etienne Kleinis, hoofd jeugdopleiding.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden