Voorzitter Angelique Lew is na haar actieve schaatstijd nog steeds betrokken bij de (kunst) schaatssport
Voorzitter Angelique Lew is na haar actieve schaatstijd nog steeds betrokken bij de (kunst) schaatssport (Foto: )

Stars on Ice Cup in Silverdome

Nico Mos

Internationale schaatsers doen mee

Stars on ice wordt in Zoetermeer gehouden maar trekt deelnemers tot zelfs uit Rusland. Angelique Lew is voorzitter van de Stichting Kunstschaats Academie Stars on Ice. Ze hoopt uiteraard dat veel toeschouwers de verrichtingen van de kunstschaatsers komen bekijken.

Zoetermeer - "Stars on ice is een internationale wedstrijd met kinderen al vanaf drie jaar tot de seniorenleeftijd", trapt voorzitter Angelique direct af. Angelique is voorzitter en trainster van de stichting. Ook haar vier kinderen beoefenen allemaal de kunstschaatssport. "Ik sta zo'n zes dagen per week op het ijs, gemiddeld zo'n drie, vier uur per keer en geef trainingen aan voornamelijk de wedstrijdgroepen." De belangstelling voor de wedstrijd is groot. "We hebben zo'n 380 deelnemers uit o.m. België, Luxemburg, Duitsland en Rusland. Dus internationaal slaan we ook de vleugels uit." Lew vindt het enorm uitdagend om zo'n groot evenement te organiseren. "Ik heb vroeger ook meegedaan aan kunstschaatsen. We hebben dit tweedaagse evenement toen opgezet met het idee dat verenigingen zich hier voor kunnen inschrijven met verschillende leeftijdscategorieën. We trainen in het Silverdome, waar we gebruik kunnen maken van alle faciliteiten. De wedstrijden om de Stars on Ice bokaal beginnen al om 7:00 's morgens en duren tot 22:00 uur. Het is eigenlijk een beetje een wedstrijd tussen teams. En als vereniging kun je een hele grote beker winnen". Wie heeft er vorig jaar gewonnen? "Dat waren wij eindelijk weer een keertje zelf", lacht Angelique. "Er moet een kür gedaan worden met verlichte elementen. Een jury, samengesteld door de KNSB, beoordeelt dan de uitvoeringen."

Met rond de 120 leden is Stars on Ice en middelgrote schaatsclub."Sinds de start in 2011, ben ik al voorzitter. Ik heb destijds Stars on Ice zelf opgezet. We zijn met niets begonnen en ik startte met drie dagen per week training te geven, dat inmiddels naar zes dagen is uitgebreid", aldus Angelique Lew, die tevreden is als iedereen het tijdens de wedstrijddagen naar zijn zin heeft gehad.

Stichting Kunstschaats Academie Stars on Ice houdt op 25 en 26 januari de Stars on Ice Cup. Dit evenement wordt alweer voor de negende keer gehouden en in vindt plaats in het Silverdome. De toegang is gratis. Meer info op www.kunstschaatsacademiestarsonince.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden