Jamie Young is pas 21 jaar oud, maar heeft al veel podiumervaring en heeft deze maand zijn eerste nummer uitgebracht.
Jamie Young is pas 21 jaar oud, maar heeft al veel podiumervaring en heeft deze maand zijn eerste nummer uitgebracht. (Foto: )

Jamie (21) brengt debuutsingle uit

Britt Henneken

Volkszanger met grote ambities

De 21-jarige Jamie Young bracht op 8 januari zijn debuutsingle uit. De ballad 'Weet jij dan niet' gaat over twee mensen die van elkaar houden, maar dit niet weten van elkaar. Jamies droom? Een succesvol artiest worden in Nederland, net als zijn vader.

Zoetermeer – Zijn vader is de Engelse zanger Ricky Daniëls. "Toen ik klein was gaf hij optredens op Gran Canaria en ik wilde altijd met hem meezingen." Soms gebeurde dat ook, zo begon Jamies zangcarrière.

Zo'n drie jaar geleden begon hij 'echt' met zingen. "Ik zong op schoolfeesten die in de Boerderij werden gehouden, deed mee aan talentenjachten in cafés en ik zing bij cd-presentaties van artiesten." Bij café Lautrec aan de Leidsewallen, won hij vorig jaar zo'n talentenjacht. "Voor de winnaar werd een liedje geschreven, dat werd Weet jij dan niet."

Hoewel het nummer voor Jamie geschreven werd, heeft hij zelf veel inbreng gehad. Zo zijn de invloeden van zijn voorbeelden Marco Borsato, René Froger en Tony Martin goed hoorbaar in het lied.

Het weekend na de release, speelde hij zijn eigen nummer voor het eerst live. "Dat is altijd spannend natuurlijk, maar ik krijg veel steun van mijn familie en mijn vriendin. Zij gaat mee naar ieder optreden. Het is fijn dat ik altijd iemand bij me heb die je kent, dan hoef ik niet alleen te wachten tot ik op hoef. Dat is namelijk nog steeds best spannend."

Zijn debuut heeft nog maar net het licht gezien, maar Jamie is alweer bezig met nieuwe muziek. "Er komt een tweede nummer aan. En het zou heel gaaf zijn als ik uiteindelijk een album kan gaan maken."

Emotie

Wordt dat ook een ballad? "Ballads zijn wel mijn soort muziek. Ik kan mijn gevoel erin leggen en mensen ermee raken, maar dit nummer wordt wel echt anders. Het wordt geen polonaise, maar is wel meer op de zomer gericht."

Wanneer we de nieuwe muziek kunnen verwachten, weet Jamie nog niet. Muziek is voor hem nu een hobby waar hij vooral in het weekend mee bezig is. Doordeweeks is hij aan het werk en bij zijn zoontje.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden