Verslag BSC'68 tegen SPV'81

Zoetermeer - Afgelopen zaterdag moest BSC'68 voor de inhaalwedstrijd tegen SPV'81 afreizen naar het pittoreske Polsbroek. Een overwinning was noodzakelijk om de koplopers in het zicht te houden.

Door een groot aantal afwezigen was trainer Marco Lange genoodzaakt om de nodige aanpassingen in zijn elftal aan te brengen. Dit resulteerde in de rentree, na 15 maanden blessureleed, van Jelle Verhoeff in de basis. BSC'68 begon sterk aan de wedstrijd en nam direct het initiatief in handen. Dit leidde echter niet tot grote kansen. Mitchel van der Linden en Stijn van Leeuwen probeerden het met afstandsschoten die echter niet tot succes leidden. De beste mogelijkheid was halverwege de eerste helft voor Jelle Verhoeff die na een prima pass van Davey Gramberg vrij voor doelman Jeroen Both opdook. Met een uiterste krachstinspanning wist de doelman echter de openingstreffer te voorkomen. Daarna werd het spel slordiger. Door veelvuldig balverlies en te veel lopen met de bal kwam BSC'68 niet echt meer voor het doel van de thuisclub. Omdat ook de thuisclub niet bij machte was om gevaarlijk te worden gingen de ploegen met een 0-0 ruststand aan de thee.

De tweede helft was pas vijf minuten oud toen BSC'68, tot opluchting van de Benthuizer aanhang, op voorsprong kwam. Lijon Korving kreeg op circa 20 meter de bal voor zijn voeten, twijfelde geen moment en wist de bal onberispelijk in de bovenhoek te schieten (0-1). De Schadenetboys bleven daarna de bovenliggende partij. Door vlot combinatiespel en vermoeidheid bij de tegenstander stapelden de mogelijkheden zich op. Uit een penalty van Karsten Etten, na een overtreding op Stijn van Leeuwen, kwam BSC'68 op 0-2. De wedstrijd werd in het slot gegooid door Lijon Korving die uit een assist van Bas Splitthoff zijn tweede treffer van de middag aantekende (0-3). De thuisclub probeerde het met de nodige schoten van afstand maar doelman Stephan Reterink wist daar wel raad mee. Na 90 minuten maakte de prima leidende scheidsrechter Homes een einde aan deze zeer sportieve wedstrijd.

Door deze overwinning is BSC'68 geklommen naar de tweede plaats en staat nu op gelijke hoogte met Bergambacht. De achterstand met koploper Floreant bedraagt halverwege de competitie zeven punten. Aanstaande zaterdag speelt BSC'68 om 15.30 uur de uitwedstrijd tegen Stolwijk.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden