Foto:

Nieuwe expositie in het CKC

Zoetermeer - Ruim 100 bezoekers werden zondag verwelkomd door de swingende, zwoele klanken van salsaorkest Crocante, dat zijn oorsprong bij CKC & partners in Zoetermeer vindt. Adjunct-directeur Joep Annegarn nam het publiek mee in de programmering. Wethouder Robin Paalvast droeg in zijn speech een warm hart toe aan Zoetermeer en de makers van de kunstwerken, waarna stadsdichter Robbert Roos met zijn gedicht de expositie voor geopend verklaarde. Er werd op toepasselijke wijze geproost met o.a. 'Rondje Zoetermeer', een amarene kersenlikeur van Helders Drankenspeciaalzaak. Voor kinderen is er een kunstjacht, waarmee ze een smakelijke prijs kunnen winnen.

Met meer dan 50 schilderijen en tekeningen van en over Zoetermeer en een selectie 3D kunstwerken van keramiek, glas en edelsmeden laat de expositie Zoetermeer zien hoe bijzonder de stad is. De kunstwerken zijn gemaakt door cursisten van CKC & partners. Kom genieten van 2D kunstwerken zoals 'watertoren bij avond', 'Dorpsstraat', 'afscheid Aptroot', dobbe-ren' en 'Noord AA'. Op de 3e etage hangen 2D kunstwerken van kinderen. Tussen de 3D werken op de begane grond en eerste etage bevinden zich zelfgemaakte ringen, hangers, keramiekwerken en kinderkunst. Maar ook glaswerken, zoals 'The Bridge en 'Zoetermeer Zoemt'.

Het is voor het eerst dat er een expositie binnen CKC & partners van deze omvang aan het thema Zoetermeer wordt gewijd. De expositie loopt t/m 28 maart en is gratis, voor alle leeftijden en toegankelijk voor mindervaliden.

--

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden