De 7-jarige Noud hoopt, dat meer mensen oliën en vetten in zijn kliko's deponeren aan Sint Eustatius 4 in Oosterheem. Foto PR
De 7-jarige Noud hoopt, dat meer mensen oliën en vetten in zijn kliko's deponeren aan Sint Eustatius 4 in Oosterheem. Foto PR

Frituurvet en moorkoppen moeten Noud aan hulphond helpen

Na de start van de Facebookactie 'Help Noud aan een hulphond' is inmiddels 2500 euro opgehaald. De opleiding van een pup tot hulphond kost echter 20.000 euro. Er is dus nog een lange weg te gaan. MVO, brancheorganisatie oliën en vetten in Zoetermeer, gaat helpen bij het inzamelen van oliën en vetten, waarmee geld wordt opgehaald voor de hulphond. Ook is er een spontane actie van Arie's Bakery.

Door Kees van Rongen

Zoetermeer - De ouders van Noud begonnen in juni vorig jaar met de actie en hopen binnen een jaar het bedrag van 20.000 euro bij elkaar te hebben.

Noud is 7 jaar en volledig afhankelijk van een rolstoel. Voor zijn geboorte liep hij een hersenbeschadiging op, waardoor hij niet kan lopen en zijn linkerhand niet goed kan gebruiken. Met behulp van een hulphond kan Noud een stuk zelfstandiger worden. Maar de kostbare hulphond voor Noud wordt niet vergoed.

"Een hulphond kan Noud ook 's nachts de hulp bieden, die hij nodig heeft en alarm slaan als Noud een epileptische aanval krijgt," legt zijn moeder uit. Zij heeft zelf lichamelijke klachten na drie herseninfarcten. "Maar een hulphond verlicht niet alleen mijn zorgtaken, ook van zijn tweelingbroertje Wout en de zusjes Emma en Elfi (ook een tweeling)."

Er is een donatiepagina Dream or Donate om geld te doneren. Daarnaast is de familie Van den Berg gebruikt frituurvet en oliën gaan inzamelen. "In onze voortuin aan Sint Eustatius 4 in Oosterheem hebben we kliko's staan. Voor elke volle kliko van honderd liter ontvangen we 25 euro. De branchevereniging MVO voor oliën en vetten heeft toegezegd, dat zij het bedrag, dat deze maand binnenkomt, zal verdubbelen. Via de site www.frituurvetrecyclehet.nl kunnen mensen inleverpunten in de buurt vinden. Zij moeten dan wel melden, dat zij voor Noud doneren. Alle inleverpunten in Nederland krijgen een oproep om het geld dat zij ontvangen door deze actie over te maken naar Noud.

Via de schooljuf van Noud hoorde Arie Bos van de actie: 'Help Noud aan een hulphond'. In zijn bakkerij: Arie's Bakery had hij voor de jaarwisseling 2500 oliebollen en 1700 appelbeignets gebakken. "De 104 liter gebruikte olie ging naar Noud. Ik wil meer doen. Volgende week is de opbrengst van mijn moorkoppen voor Noud."

Actie Arie's Bakery


Arie Bos zet een actie op touw met zijn bakkerij aan huis Arie's Bakery. "Van woensdag 8 tot en met zondag 12 februari verkoop ik moorkoppen á € 1,50. De opbrengst is voor Noud." Voor het bestellen van moorkoppen zie www.aries-bakery.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden