Vrijwilligers René, Jeannette, Quinten, Alie en Rik in de Wereldwinkel in de Dorpsstraat in Zoetermeer. Foto: Robbert Roos
Vrijwilligers René, Jeannette, Quinten, Alie en Rik in de Wereldwinkel in de Dorpsstraat in Zoetermeer. Foto: Robbert Roos (Foto: Robbert Roos)

"Onze klanten leven erg met ons mee"

Robbert Roos

Inwoners erg betrokken

Lieve reacties na inbraak

Op 18 december jl, net voor de feestdagen, werd de Wereldwinkel in de Dorpsstraat het slachtoffer van een laffe inbraak. Ondanks dat er niets werd buitgemaakt was de schade aanzienlijk en zorgde de tijdelijke sluiting vanwege sporenonderzoek voor gederfde inkomsten. Een artikel over de inbraak in deze krant had echter een bijzonder neveneffect.

Zoetermeer - Op de ochtend van de inbraak spraken we met secretaris Rik en penningmeester Nicole. "Deze periode is zo belangrijk voor ons", legde penningmeester Nicole toen uit. "In de aanloop naar de feestdagen is er veel aanloop en verkopen we veel producten. Met die omzet kunnen we veel verschillende doelen ondersteunen. Nu we door de inbraak noodgedwongen gesloten zijn lopen we een flink stuk omzet mis. We hebben alleen vanmorgen al zo'n kleine tien klanten weg moeten sturen. Dat is niet alleen erg zuur, maar scheelt gewoon ook direct omzet. Dat kunnen we niet hebben natuurlijk", vertelde ze in het artikel aan het Streekblad. Dat artikel maakte veel los bij de Zoetermeerse bevolking. Wereldwinkelsecretaris en vrijwilliger Rik is er nog steeds van onder de indruk. "Na het verschijnen van het artikel over de inbraak in het Streekblad gebeurde er iets heel bijzonders. Mensen kwamen spontaan langs in de winkel om ons een hart onder de riem te steken met een vriendelijk praatje of een gemeend schouderklopje. De betrokkenheid van het Zoetermeerse publiek was echt enorm en hartverwarmend." Zijn collega's in de winkel René, Alie, Jeannette en Quinten knikken instemmend toe. "Een van de agenten die ter plaatse kwam naar aanleiding van de inbraak, kwam na zijn dienst langs in de winkel om twee beeldjes bij ons te kopen. Op die manier kan ik jullie toch een beetje helpen was zijn reactie. Ook kwam er een klant langs met een mooie bos tulpen om ons op te vrolijken. Die hebben we spontaan in de etalage gezet", vertelt Rik enthousiast. Er werden nog meer bloemen bezorgd, onder andere een mooi boeket van Naturals en als klap op de vuurpijl een dame die anoniem € 100,- kwam doneren. "Daar werden we echt even stil van hoor", geeft Rik eerlijk toe. "Bijzonder toch hoe een laffe inbraak zoveel reacties teweeg brengt?" Ook op social media kreeg de Wereldwinkel veel steun. "Op onze Facebookpagina kwamen veel reacties binnen", legt Rik uit. "Dat is erg fijn en gaf ons extra energie om de winkel zo snel mogelijk weer verkoopklaar te maken." Ook Voorzitter Yvette Feeke was aangenaam verrast. "Heel fijn om te merken hoe Zoetermeer met ons meeleefde. Langs deze weg wil ik iedereen graag bedanken voor hun steun, op welke wijze dan ook." Met de verkoop van fairtrade producten en leuke giftartikelen uit ontwikkelingslanden steunt de Wereldwinkel veel kleine en grotere projecten. Door deze producten af te nemen van lokale producenten en te verkopen in Wereldwinkels overal in Nederland krijgen deze producenten in ontwikkelingslanden een eerlijke prijs betaald voor hun arbeid.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden