vlnr mounia mejres, yvonne westerhoff, ronald offers, jakobien groeneveld
vlnr mounia mejres, yvonne westerhoff, ronald offers, jakobien groeneveld (Foto: guus pauwels)

Wethouder Groeneveld spreekt waardering uit over samenwerking

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van “buurtwerk Alexander Zoetermeer’, ‘Kern kinderopvang Zoetermeer’ en ‘speelgoedbank IKROS’ sprak wethouder Jacobien Groeneveld haar waardering uit over de goede samenwerking tussen de drie partijen die in het pand aan het Kerkenbos 16 gehuisvest zijn.

Yvonne Westerhoff van Kern kinderopvang gaf aan dat het gebouw voor alleen de buitenschoolse opvang door de ‘kidclub Meerzicht Tec en Fun’ te groot was De kidsclub is speciaal bedoeld voor de opvang van de wat oudere kinderen, van 9 tot 13 jaar. In een eigen ruimte beleeft het kind bij de KIDSclub leuke, afwisselende en uitdagende activiteiten en workshops samen met leeftijdsgenootjes. Westerhoff is blij met de nieuwe partners.

‘Buurtwerk Alexander’ is gebruik gaan maken van de overige ruimtes. De speerpunt van het buurtwerk is het jongerenwerk, waarbij een team van streetworkers en begeleiders inzetten op de dromen, kansen en capaciteiten van de jeugd. “Maar ook volwassenwerk staat hoog in ons vaandel en de samenwerking met bijvoorbeeld de moskee Al Qibla” aldus Mounia Mejres, buurtwerk leidinggevende. Bij buurtwerk wordt er gewerkt vanuit drie uitgangspunten: vinden, verbinden en versterken. Vragen van bewoners of de buurt, gesignaleerde kansen, worden omgezet in concrete ondersteuning, waarbij de eigen krachtbronnen van de omgeving worden benut.

Ook Ronald Offers van speelgoedbank IKROS, de derde gebruiker van het pand, sprak zijn tevredenheid uit over de zeer goede samenwerking. De speelgoedbank richt zich voornamelijk op kinderen tussen de 0 en 13 jaar met een Zoetermeerpas. Hiermee wordt ook de groep jongste kinderen bereikt.

De jarige wethouder Jacobien Groeneveld gaf aan in deze vorm van samenwerking de juiste benadering van de armoede, eenzaamheid, ontwikkeling van jong tot oud in de wijk, te zien. Hiermee wordt ook de sociale saamhorigheid en eensgezindheid in de wijk bevorderd.

Meer berichten
Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden