Ricardo Sibelo gaat solo in het Stadstheater. Foto: Gerard van Warmerdam
Ricardo Sibelo gaat solo in het Stadstheater. Foto: Gerard van Warmerdam (Foto: Gerard van Warmerdam)

Ricardo Sibelo in theater met een eigen one man show

Hélène Ouwerkerk

Popsongs maar ook klassieke muziek, zang, dans, theater. Het komt allemaal voorbij tijdens de one man-voorstelling die Ricardo Sibelo aanstaande zaterdag houdt in het Stadstheater. "Het wordt een persoonlijk verhaal maar dan verpakt in een fictief theaterstuk", zegt Sibelo over zijn optreden.

Zoetermeer - Dat hij juist zaterdag het theater in gaat, heeft volgens Ricardo Sibelo alles te maken met het feit dat zijn dansschool aan de Zegwaartseweg precies 20 jaar in Zoetermeer is gevestigd. En hoewel hij enorm geniet van het lesgeven, lonkt het theater toch nog altijd. "Ik wilde graag een one man voorstelling maken maar ik wilde geen opsomming geven van alles wat ik heb gedaan en heb bereikt. Dat vind ik opschepperig en saai", zegt hij.

Toch heeft de danser/acteur een mooi cv. Zo begon hij 50 jaar geleden zijn professionele carrière bij Ton Lutz. Hij was te zien in tv series als Vrouwenvleugel en Kip en het ei en speelde in musicals op Broadway en WestEnd.

De laatste twintig jaar is Sibelo vooral bezig om jonge dansers op te leiden. Maar zijn indrukwekkende CV is niet de rode draad van de voorstelling. "Mijn voorstelling is een verhaal over een echtpaar. Daaraan heb ik allerlei nummers opgehangen", vertelt hij. "Ik wil echter niet alleen nummers zingen en dansen. Ik wil het publiek ook tot nadenken zetten en een spiegel voorhouden", benadrukt de entertainer.

Qua muziek gaat de voorstelling alle kanten op. Elton John, Justin Bieber, Michael Jackson maar ook klassiek van Strawinsky komt aan bod. "Ik ga een muzikale samensmelting brengen die niemand verwacht", vertelt hij. "Ik geef mijn eigen kijk op de 21e eeuw en hoop mensen te inspireren met mijn verhaal."

Ambities heeft Ricardo Sibelo trouwens nog volop. "Zoetermeer heeft de primeur. Ik speel deze one man voorstelling in het Stadstheater voor het eerst maar mijn grote wens is om met deze show op tournee te gaan. Het zou mooi zijn als dat komend theaterseizoen gaat lukken. Ik ben dan ook heel benieuwd hoe de toeschouwers de voorstelling vinden", lacht hij.

Cultuur is voor de theatermaker en dansdocent nog steeds een grote passie. "Cultuur is geweldig door samen creatief bezig te zijn, bereik je saamhorigheid", zegt Ricardo Sibelo.

De voorstelling 'Ricardo Sibelo, herinneringen liedjes met een verhaal' is zaterdag 18 januari te zien in de grote zaal van het Stadstheater. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar. Kaarten kosten 25 euro en verkrijgbaar via www.stadstheater.nl.

Meer berichten
Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden