Foto: Hans van Oosterhoudt

Minstens voor halve ton vernield

Tevreden over vuurwerkvrije zones

De jaarwisseling heeft een voorlopige schade van € 49.836,- aan gemeentelijke eigendommen opgeleverd. Daarnaast is er € 100.000,- aan schade aan bezoekerscentrum 't Westpunt door brand. Deze is niet in het jaarwisselingsschadebedrag meegeteld omdat de brand voor de jaarwisseling was. Dit heeft burgemeester Aptroot laten weten.

Zoetermeer - Mogelijk is de schade hoger als alle inventarisaties zijn afgerond. Ook de schade aan de bedrijfspanden van Koot en Shurgard worden niet meegenomen omdat dit geen gemeentelijke eigendommen zijn. Vorig jaar bedroeg de schade aan gemeentelijke eigendommen €65.249,-.

Elk jaar neemt de gemeente in samenwerking met verschillende partners maatregelen. De burgemeester is tevreden over de samenwerking van politie, brandweer, Handhaving, buurtpreventie en Afvalinzameling. Ook de vuurwerkshow was een succes en trok tussen de 2.000 en de 2.500 bezoekers. Dit aantal komt overeen met het aantal bezoekers van vorig jaar.
Voor het eerst waren er dit jaar acht vuurwerkvrije zones. Naast het centrumgebied van Stadhuisplein, het Oostwaarts, het Zuidwaarts, de Markt, het Marseillepad, en de achterzijde van de Londenstraat waren na een peiling onder inwoners zeven andere gebieden aangewezen als vuurwerkvrije zone: Het Balijbos, het Buytenpark, het Wijkpark Buytenwegh, Binnenpark De Leyens, Burgemeester Hoekstrapark, het Aldo van Eyckpark en de Oostkade. "Het handhaven van de vuurwerkvrije zones is goed verlopen", aldus burgemeester Aptroot.
Ook het jongerenfeest verliep zonder noemenswaardige incidenten. Bijna 1700 jongeren tussen de 16 en de 22 jaar hebben dit jaar het feest in Silverdome bezocht.

Meer berichten
Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden