Foto:

Zoetermeer als groene, gezonde en leefbare stad

Zoetermeer - GroenLinks is trots op het feit dat er veel bomen staan in Zoetermeer. Dat moet ook zo blijven. Daarom opperde GroenLinks tijdens de behandeling van het nieuwe Bomenbeleid wederom om iedere verwijderde boom te herplanten. De taak om Zoetermeer gezond en leefbaar te houden is niet alleen een taak van de gemeente. Ook ontwikkelaars en inwoners kunnen hier hun steentje aan bijdragen.

De raad heeft maandagavond voor het eerst gesproken over het nieuwe bomenbeleid. Dat is een onderwerp waar veel verschillende meningen en belangen mee gemoeid zijn. Daar waar de ene inwoner niet genoeg kan krijgen van de Zoetermeerse bomen ervaart de andere inwoner vooral overlast.

De huidige klimaatveranderingen met al haar gevolgen, afname van biodiversiteit, hittestress, wateroverlast is in onze gemeente mede dankzij de hoeveelheid groen nog goed op te vangen. Om dit zo te houden heeft GroenLinks aan de wethouder gevraagd om echt elke gekapte boom te herplanten.

Ook ontwikkelaars en inwoners kunnen hun steentje bijdragen aan het gezond en leefbaar houden van Zoetermeer. Daarom hebben we gevraagd om ontwikkelaars te verplichten, door hen verwijderde bomen te compenseren. Betere informatie aan - en communicatie met inwoners zorgen voor meer begrip voor groen. Ook het belang van groene tuinen kan beter uitgelegd worden. Zo houden we samen Zoetermeer groen, gezond en leefbaar.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden