Mairamkan Kerimaly
Mairamkan Kerimaly (Foto: orbita.kg)

"Dank aan de Nederlanders!"

Zoetermeer - De goede band en het in de afgelopen jaren opgebouwde vertrouwen hebben Stichting Elnura gesterkt om fondsen te werven voor de vervulling van de wens van de kraamkliniek "bedden met matrassen en foetale monitoren"

De noodzaak om oude bedden te vervangen bestond al lang. De voorzitter van Stichting Elnura heeft medio 2019 ter plaatse gezien dat "de oude bedden nog uit het Sovjettijdperk waren", zoals medewerkster Fatima het verwoordde..

“Vrouwen voeden na de bevalling liggend en elke voeding duurt minstens een half uur. Een comfortabele houding is daarbij erg belangrijk, want als een vrouw zich ongemakkelijk voelt, onderbreekt ze de voeding”, zegt neonatoloog Cholpon Toktogulovna. “De vrouwen op de afdelingen zijn ook heel tevreden met de nieuwe bedden en bedanken iedereen die dit heeft mogelijk gemaakt".

“Bovendien”, zoals vroedvrouw Alla Anatolievna zegt, “zijn de nieuwe bedden handiger voor het personeel. Ze zijn bijvoorbeeld makkelijk te verplaatsen, omdat er wielen onder zitten”.

“Deze bedden zijn tien keer beter dan de vorige. Die waren van spaanplaat en deze hebben een metalen frame en hoogwaardig matrassen. Zelfs als ze na verloop van tijd slijten zijn ze makkelijk te vervangen”, zegt Kyal, de moeder van drie kinderen, die onlangs beviel van een zoon.

Het is vermeldenswaard dat dit niet de eerste keer is dat met hulp van het Consulaat van het Koninkrijk der Nederlanden in Kirgizië en Stichting Elnura Kraamkliniek nr. 2 nieuwe apparatuur ontvangt.

Arts Mairamkan Kerimaly meldt dat vanuit Nederland al sinds 2005 hulp wordt verleend aan de kraamkliniek: met o.a. verlosbedden voor de kraamafdeling, rolstoelen, sterilisatoren, weegschalen en allerlei andere apparatuur.

“Ik wil de honorair consul van het Koninkrijk der Nederlanden Elena Yun bedanken, die in samenwerking met Stichting Elnura uit Nederland herhaaldelijk humanitaire hulp heeft verleend aan ons ziekenhuis,” voegde Mairamkan Kerimaly eraan toe.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden