Het consultatiebureau in Seghwaert gaat sluiten

Het consultatiebureau in de Zoetermeerse wijk Seghwaert gaat sluiten. Vanaf de eerste week van 2020 zijn ouders met kinderen uit deze wijk van harte welkom op de JGZ-locatie Palenstein aan de Rakkersveld 251 in Zoetermeer. Het inloopspreekuur is ongewijzigd. Iedere maandag van 11.30 uur tot 12.00 uur kunnen ouders zonder afspraak met hun kind komen naar het consultatiebureau in Palenstein. Zij kunnen hun baby laten wegen of vragen stellen over de voeding van hun kind.


De jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen en assistentes verhuizen mee naar Palenstein. Ouders en kinderen uit de wijk zullen op het nieuwe consultatiebureau dus vertrouwde gezichten zien. Het team staat klaar om de kinderen en hun ouders te verwelkomen.

Voorkomen is beter dan genezen
JGZ biedt preventieve zorg aan kinderen en tieners van 0 tot 18 jaar. De artsen en jeugdverpleegkundigen volgen de groei en de ontwikkeling van ieder kind. Hun werk is erop gericht om gezondheidsproblemen in een vroeg stadium op te sporen. Daarnaast krijgen kinderen vaccinaties, zodat ze zijn beschermd tegen de belangrijkste infectieziektes.

Alledaagse zorg
Alle ouders hebben wel eens vragen over de ontwikkeling en opvoeding van hun kind. JGZ ondersteunt ouders bij de alledaagse zorg. Ouders krijgen tips over hoe zij het beste kunnen omgaan met hun baby die veel huilt, een dwarse peuter of een puber die gaat experimenteren. Ouders van kleine kinderen krijgen met regelmaat een uitnodiging voor een bezoek aan het consultatiebureau. Zij kunnen zonder afspraak komen naar het wekelijkse inloopspreekuur of op werkdagen tussen 8.30 en 12.30 uur bellen naar het telefonisch spreekuur.

Meer berichten
Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden