Johan Rensen, ken jij deze van oorsprong Haagse jongen in Zoetermeer al? Hij is super sportief, kan zingen én gaat de 1e 1/2 marathon van Zoetermeer lopen voor 2 goede doelen op 19-1. Foto: Simone Langeveld
Johan Rensen, ken jij deze van oorsprong Haagse jongen in Zoetermeer al? Hij is super sportief, kan zingen én gaat de 1e 1/2 marathon van Zoetermeer lopen voor 2 goede doelen op 19-1. Foto: Simone Langeveld (Foto: )

Zeppen op een Zoetermeerse Social Sofa met Johan Rensen

Simone Langeveld

Zitten voor een interview op een mozaïekbank... nee dat is niets voor Johan. Maar er even sportief voor staan dat gaat prima. Je ziet het aan zijn houding Johan is geen 'stilzitter'. De jonge vader hoeft dat ook niet. Hij heeft een mooie baan bij Kern kinderopvang en is ieder weekend geboekt om op te treden. Binnenkort komt een nieuwe eigen plaat uit!

Zoetermeer - De bijna 28 jarige Johan Rensen woont sinds 2007 in Zoetermeer en kon hier vorig jaar met hulp van familie een koopwoning betrekken. "Het is hier leuk en gezellig wonen. Ik heb het naar mijn zin hier. 2019 was een heel mooi jaar voor mij. Maar het is niet makkelijk om betaalbare woonruimte te vinden voor jonge mensen. Ik werk in Oosterheem bij Kern Kinderopvang en daar zorg ik voor sportiviteit en muzikaliteit want sinds 1,5 jaar ben ik ook zanger." Vanaf zijn 6de jaar wil Johan niets liever doen dan voetballen en hij wilde zelfs prof-voetballer worden. Dat liep een anders. "Ik ben jeugdtrainer geweest bij ADO Den Haag en ben ook naar China geweest voor een trainingsstage. Hierna kreeg hij een contract als assistent jeugd trainer bij ADO. Daarnaast werd hij hoofdtrainer van twee Scheveningse teams 'walking voetbal'. De ADO All Stars." Dit uit Engeland overgewaaide concept bleek een groot succes en is ook door andere clubs in NL overgenomen. Doe je nu nog iets met voetbal? "Daar heb ik geen tijd meer voor. Het zingen en het vaderschap neemt tijd in beslag maar het is wel een beste keus geweest om 1,5 jaar geleden mee te doen aan de talentenjacht in het Oude Gemaal in Den Haag." Het is snel gegaan met de ontwikkeling van zijn zangtalent. Hij komt niet uit een muzikale familie maar heeft het wel leuk gevonden om bijvoorbeeld te figureren of modellenwerk te doen. Zo deed hij dat bijvoorbeeld in de soap GTST. Al wat langer is hij bezig met muziek. Zo vanaf 2014. Nu vijf jaar later heeft een eigen plaat 'Ik ben het waard' en komt een er binnenkort een nieuwe uit. Johan is goed in entertainment, houdt van feestmuziek en kroegen (Elvis Presley) en heeft de tijd om zélf door te zakken achter zich gelaten. Deze nieuwe zanger van het Nederlandse levenslied proost graag met een glas water deze dagen. Zeker nu hij in training is om voor twee Zoetermeerse goede doelen - die iets doen tegen armoede - de 'Stichting Iedereen een maaltijd' en de Stichting 'Vier het leven samen' op zondag 19 januari de 1e halve marathon van Zoetermeer te lopen!

Sponsor de sportieve en spontane Johan. Hij is het waard! Net als de twee stichtingen waar hij voor loopt. Vind de actie op www.doneeractie.nl/hardlopen-voor-2-stichtingen. Bezoek Facebook Johan Rensen en luister naar zijn levenslied van 2019: 'Ik ben het waard'.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden