Regen aan klachten over Frenchcore feest

Zoetermeer - In de nacht van 28 en 29 december was er in Silverdome een Frenchcore Worldwide feest. Dit heeft geleid tot heel veel klachten van omwonenden. Burgemeester Aptroot spreekt over 80 à 90 klachten. "Er zijn geluidsmetingen gedaan en we gaan onderzoeken wat daar fout is gegaan. Misschien hebben er deuren open gestaan of is er toch buiten muziek geweest", aldus burgemeester Aptroot. "Het was een feest enkele dagen voor oud en nieuw. Er waren geen klachten over het oudejaarsfeest in Silverdome."

LHN heeft schriftelijke vragen gesteld over het feest. "Wijkbewoners hebben overlast gemeld bij – blijkens navraag –de politie en bij onze fractie. Bij ons zijn zelfs klachten binnen gekomen vanuit Buytenwegh / De Leyens waar mensen een slapeloze nacht hebben doorgemaakt. Meldingen daarover lopen uiteen van een tijd tussen 02.00 uur en 08.00 uur", laat Hilbrand Nawijn van LHN weten.

"De LHN is voorstander van het kunnen organiseren en houden van evenementen dus ook van hardcore feesten maar maakt zich zorgen over de ervaren geluidsoverlast. Naast klachten zijn ook door voorstanders berichten op de sociale media geplaatst."

De LHN fractie heeft de volgende vragen aan het college. De partij wil weten of aan alle voorwaarden die in de vergunning stonden zijn voldaan door de organisator.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden