Yvonne Pothoff met Piet Hekker in de Bakkerswinkel waar ze zoveel jaren gewerkt heeft. Foto: Robbert Roos
Yvonne Pothoff met Piet Hekker in de Bakkerswinkel waar ze zoveel jaren gewerkt heeft. Foto: Robbert Roos (Foto: Robbert Roos )

Yvonne Pothoff - 'Na bijna 50 jaar zit voor mij het werk er op'

Robbert Roos

Bijna 50 jaar geleden startte Yvonne Pothoff met haar eerste baantje bij de familie Hekker als hulp in de huishouding. Als het nodig was sprong zij af en toe bij in de winkel. Het zou een baan voor het leven worden. Maar aan alles komt een eind. Dinsdag 31 december is haar laatste werkdag bij Bakkerswinkel Zoetermeer.

Zoetermeer - Bescheiden als ze is komt alle aandacht tijdens haar laatste werkdagen een beetje onwennig op Yvonne over. Eigenlijk hoeft het van haar allemaal niet zo nodig, maar daar hebben haar collega's, onder wie eigenaar Piet Hekker, natuurlijk geen boodschap aan. "Er stond vanmorgen een versierde stoel voor me klaar en bloemen", vertelt Yvonne nog steeds verrast. Als ze terugkijkt lijken de jaren voorbij te zijn gevlogen. "Ik ben begonnen bij de ouders van Piet", begint ze te vertellen. "Ik deed de huishoudelijke taken en sprong af en toe bij. Later heeft de moeder van Piet me ingewerkt voor de werkzaamheden in de winkel." Het begin van een leven lang werk in een bijzondere omgeving. "Het is zo'n mooi pand met zo'n rijke historie." Het leuke aan haar werk vindt Yvonne de diversiteit. "Het is best hard werken en je staat en loopt de hele dag. Maar er zijn zoveel verschillende werkzaamheden dat het nooit saai is." Door de jaren heen werd Yvonne dan ook een vertrouwd gezicht. "Mensen herkennen je en vragen naar je als je er niet bent. Laatst nog, rond kerst, kwam er een mevrouw die inmiddels in Frankrijk woont langs in de winkel. Ze was blij om me te zien en ik kreeg direct een dikke knuffel. Dat contact met de klanten is voor mij erg bijzonder en waardevol." Ook met eigenaar Piet heeft Yvonne een bijzondere band. "Het is fijn om met hem te werken. Hij staat altijd voor me klaar, niet alleen tijdens het werk, maar ook op andere momenten. We zijn eigenlijk een soort familie van elkaar geworden." Yvonne heeft een dochter en drie kleinkinderen.Die ziet ze regelmatig en nu ze stopt met werken komt er nog meer tijd vrij om met elkaar door te brengen. Een keer in de week sport Yvonne een uurtje. Ook daar is straks meer tijd voor. Bij Piet Hekker blijft ze in elk geval altijd welkom. "We blijven elkaar zien." "Maar eerst wil ik een maand rust", geeft Yvonne eerlijk toe. "Daarna zie ik wel wat ik ga doen al denk ik dat het vooral in het begin best wel wennen zal zijn. Aan de andere kant is het ook wel goed zo. Ik ben nu 66 dus na bijna 50 jaar zit mijn werk er op."

Afscheidsborrel
Wilt u persoonlijk afscheid nemen van Yvonne? Op zondag 12 januari organiseert Piet Hekker een afscheidsborrel voor (oud)collega's en klanten in de Bakkerswinkel in Zoetermeer. U bent van harte welkom om Yvonne persoonlijk de hand te schudden. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden