Milan van Weerden en Fabiënne Dallau spelen in de nieuwe Storytellersproductie 'Jeckyll & Hyde' Foto; Robbert Roos
Milan van Weerden en Fabiënne Dallau spelen in de nieuwe Storytellersproductie 'Jeckyll & Hyde' Foto; Robbert Roos (Foto: Robbert Roos)

Storytellers 'Jekyll & Hyde' slaat brug tussen amateurs en profs

Robbert Roos

De eeuwigdurende strijd tussen goed en kwaad krijgt een nieuwe dimensie in de musical Jekyll & Hyde. Gebaseerd op het klassieke verhaal van Robert Louis Stevenson bevat de musical wereldhits als "This is the moment" en "In his eyes" van componist Frank Wildhorn en tekstschrijver Leslie Bricusse. Jekyll & Hyde is een wereldwijd succes en komt nu in een nieuwe versie naar Zoetermeer tijdens de kerstvakantie. Het Streekblad sprak twee hoofdrolspelers: Milan van Weelden en Fabiënne Dallau.

Zoetermeer - Met de nieuwe productie weet Storytellers opnieuw een brug te slaan tussen amateurs en professionele acteurs. Fabiënne Dallau begon haar carrière met ballet en stijldansen. "Rond mijn 17e begon ik met te oriënteren op dans en zette ik mijn eerste stappen op het gebied van musical", vertelt ze. Ze startte met de vierjarige opleiding musical aan de Frank Sanders Academie voor Musicaltheater. Voor Milan van Weelden begon het allemaal met de musical 'Phantom of the Opera' die hij zag toen hij veertien was. "Toen dacht ik; dat wil ik ook." Inmiddels zit hij alweer zo'n elf jaar in het vak. "Ik kom hier altijd weer terug", geeft Milan eerlijk toe. "Mijn eerste toneelervaring deed ik op op het Pallas College waar huidig regisseur Sebastiaan Smits toen lesgaf. Inmiddels kennen we elkaar zo'n 25 jaar." De rol van Jekyll/Hyde spreekt Milan erg aan. "Ik schud deze rol echt niet zomaar even uit mijn mouw. Het is een van de zwaarste rollen op musicalgebied. Daar moet ik echt voor werken." Toch kijkt hij erg uit naar de momenten dat Dr. Jekyll transformeert naar Hyde. "Het is prachtig om dat moment te spelen." Fabiënne Dallau speelt de prostituée Lucy. Ook zij is erg blij met haar rol. "Het nummer 'Dangerous Games' is een mooi en tof nummer boordevol sex. Alsof je kijkt naar iets wat niet mag." Ook het duet tussen Lucy en Hyde is een mooi moment. Het niveau van de cast, die speciaal voor deze musical gedubbeld werd, is van hoog niveau. "Bij Storytellers spelen mensen van twintig, maar ook van eind in de vijftig met veel meer ervaring. Juist die combinatie werkt. Zo leer je van elkaar en krijgt iedereen de kans om te stralen", vertelt Milan enthousiast. "Wij zijn trots dat we daar deel van uit mogen maken", aldus Fabiënne. "We willen het publiek met deze bijzondere musical echt iets moois laten zien." De musical is de gehele kerstvakantie te zien in de Theaterzaal van CKC&Partners in Zoetermeer.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden