De ondernemers van het bedrijventerrein die spreken namens een groot collectief van bedrijven.
De ondernemers van het bedrijventerrein die spreken namens een groot collectief van bedrijven. (Foto: )

Ondernemers Industriewijk; 'Weet waar je aan begint'

Robbert Roos

Op het bedrijventerrein rond de Industrieweg is het altijd een drukte van belang. Verschillende bedrijven en ondernemingen worden dagelijks aangeleverd of brengen zelf hun artikelen naar hun klanten. Omdat dat vaak met grote vrachtwagens gedaan wordt, leidt dit regelmatig tot 'onhandige' situaties op de weg. Situaties die tot op heden onderling opgelost worden. Maar als de plannen van de gemeente voor een nieuwe weg naar Nutricia doorgaan, voorzien de ondernemers grote problemen. Hun devies is dan ook; 'Gemeente, weet waar je aan begint."

Zoetermeer - We spreken de ondernemers René Verweijs, Tessa Tetteroo, Conrad de Niet, Ilona Deelman en bewoner van de Bleiswijkseweg John Post op het bedrijventerrein. Als je hier een paar minuten naar het verkeer kijkt, zie je dat de situatie niet altijd even ideaal is. "We hebben het allemaal druk", legt René uit. "Als we op elkaar moeten wachten dan doen we dat, en als iemand even de ruimte nodig heeft dan lossen we het met elkaar op. Het is hier nu namelijk al regelmatig een gekkenhuis, maar dat wordt straks als er meer verkeer bijkomt alleen maar erger." Het is dan ook niet vreemd dat de ondernemers de nieuwe verkeersplannen totaal niet zien zitten. "We zien liever een uitrit bij Nutricia aan de voorzijde zodat vrachtwagens linksaf over het spoor richting de snelweg kunnen gaan." Maar dat plan is van de baan. Wethouder Marc Rosier is samen met een verkeersdeskundige op de locatie komen kijken, maar blijft vasthouden aan het plan om de weg deels over het industrieterrein te laten lopen. "Dat plan is opgesteld aan de hand van gegevens van slimme camera's" legt René uit. "Maar dat geeft volgens ons geen volledig beeld van de werkelijkheid." Onderneemster en bewoner Tessa voorziet een grote toename van geluidsoverlast en fijnstof. Ook Bleiswijksewegbewoner John Post heeft moeite met de nieuwe verkeersbewegingen. "De huizen aan de Bleiswijkseweg zijn niet onderheid. Ik vrees dat trillingen van dat extra (zware) verkeer straks problemen op gaat leveren." Vandaar dat de ondernemers een advocaat in de hand hebben genomen om zich te beraden op eventueel te nemen stappen. Conrad de Niet; "We gaan normaal altijd voor het gezamenlijke collectief, maar dit keer komen we ook voor onze eigen belangen op. We vinden het belangrijk om ook onze stem bij de gemeente te laten horen."

De nieuwe weg die over het bedrijventerrein gaat lopen is een aan- en afvoerweg voor Nutricia. Na enkele ernstige ongelukken de afgelopen periode met vrachtwagens in de Stationsstraat is besloten dat deze alternatieve route er zo snel mogelijk moet komen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden